Voorkom een droge winterhuid met deze vegan body butters

vegan body bars - vegan beauty - beauty recept

Voorkom een droge winterhuid met deze vegan body butters

Nu de herfst officieel begonnen is, hebben steeds meer mensen te maken met een droge huid. De huid is trekkerig en heeft schilfers en kan zelfs jeuken. Een goede huidverzorging is dan onmisbaar. Deze vegan body butters kunnen dan handig van pas komen. Ze zijn gemaakt van heerlijke en natuurlijke boters en olie, die de huid goed hydrateren. Een body bar lijkt wat op een blok zeep, maar bij aanraking met de huid smelt het zodat je het goed kunt uitsmeren. Het maken ervan is bovendien niet moeilijk, hieronder lees je precies hoe je te werk gaat.

Benodigdheden voor vegan body butters

– 1/2 Voorkom een droge winterhuid met deze vegan body butters cup kokosolie

– 1/2 cup vegan candelillawas

– 1/4 cup cacaoboter

– 1/4 cup sheaboter

– 1 theelepel vitamine E olie (of jojoba, amandel etc.)

– 10 druppels essentiële olie naar keuze

Verder heb je ook nog een mal van silicone nodig. Een groot formaat voor ijsblokjes kun je gebruiken, of je kunt in een hobbywinkel een mal kopen. Het is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld om natuurlijke body bars te maken. Schep de kokosolie, vegan candelillawas, cacaoboter en sheaboter in een hittebestendige schaal/pan die je in een pan met kokend water zet. Deze manier is het meest geschikt voor het verwarmen van dit soort ingrediënten. Het belangrijkste is dat je de boters en olie langzaam laat smelten, wat ongeveer 10 tot 15 minuten duurt.

Vegan bodybars - vegan beauty - vega liefstyle magazine - body butter
©Vega Vega

Als alles gesmolten is, haal je de schaal van het vuur en voeg je de huidverzorgende olie toe. Het laatste dat je wat je dan doet is het toevoegen van etherische olie. Lavendel is bijvoorbeeld een geschikte keuze, maar ook pepermunt, sinaasappel of ylang ylang zijn goede keuzes. Mix het een laatste keer en schenk het in de siliconen vorm.

Dan is wachten het enige wat je dan moet doen, of lekker een magazine lezen. Aangeraden wordt om de vegan body bars minstens 12 uur uit te laten harden. Dit hoeft niet per se in de koelkast, dat kan ook op kamertemperatuur. Met dit recept maak je ongeveer vier vierkante blokken.

Hoe gebruik je een natuurlijke body bar?

bodybar -vegan bodybar - vegan beauty -

Het gebruik van je zelfgemaakte body bar is net even anders dan je traditionele body lotion. Door je lichaamswarmte smelt de body bar en kun je het heerlijke product over je huid smeren. Na het douchen hoef je het blokje alleen even over je huid te wrijven, het met je hand in te smeren en je bent klaar! Een heerlijk natuurlijk product waarvan je precies de ingrediënten kent. Bewaar je vegan body butter in een glazen potje of blik zodat het geen stof aantrekt. Zo heb je altijd fijne huidverzorging bij de hand.

 

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *