Wenkbrauwen epileren, zo doe je dat…

wenkbrauwen epileren - beauty - beauty tips - groene beauty - groene beauty tips - vegan magazine - vegan - vega - veganistisch -

Wenkbrauwen epileren, zo doe je dat…

Voor het epileren eerst de huid reinigen

Voor je kan gaan beginnen met het epileren van de wenkbrauwen is het goed om eerst de huid te reinigen. Tijdens het epileren trek je de haartjes uit de haarzakjes, dit zijn kleine wondjes. De huid zelf kan ook wat geïrriteerd zijn, de huid wordt dan rood.  Na het epileren de huid ontsmetten, met alcohol.

Vorm bepalen
Hoe weet je nu wat de juiste vorm is voor je wenkbrauwen? met deze handige weetjes kan je zelf je wenkbrauw mooi in model epileren.

De vorm bepalen doe je zo
Hoe weet je nu wat de juiste vorm is voor je wenkbrauwen? met deze handige weetjes kan je zelf je wenkbrauw mooi in model epileren.

  • Leg een penseel (of potlood) langs je neus. Van je neusvleugel recht naar boven, langs de binnen-ooghoek. Zo zie je meteen welke haartjes erbuiten vallen en die horen niet bij de natuurlijke lijn. Deze kan je dus verwijderen. Lijntje 1
  • Daarna leg je het penseel (of potlood) van je neusvleugel langs de buiten ooghoek naar de wenkbrauw. Alles wat hier buiten valt hoort ook niet bij de natuurlijke wenkbrauw lijn. lijntje 3Dan kan je de wenkbrauw (denkbeeldig) in drie stukken verdelen. De eerste twee stukken gaan iets schuin omhoog en het laatste stuk buigt dan naar beneden af.  Alle drie de lijntjes.
epileren
©Vega Lifestyle Magazine

Epileren
Nu kan je bijna beginnen met het epileren van je wenkbrauw. Borstel de wenkbrauwen eerst in model. Epileren doe je met een goed pincet, dat goed sluit en scherp is zodat hij alle haartjes goed kan pakken. Dan trek je de huid waar je wil gaan epileren strak met je wijs en middel vinger. Als je veel pijn hebt kan het nog strakker getrokken worden, de huid mag echt wit worden. Of eerst even verdoven met een ijsklontje. Trek de haartjes met snellen korte bewegingen uit het haarzakje. Altijd met de haargroei richting mee. Bekijk regelmatig het resultaat tussen door. En wat prettig kan werken is dat je de wenkbrauwen tegelijk doet. Dus heb je bij de ene die vijf haartjes weg doe dit bij de andere dan ook. Zo gaan ze gelijk op en verdeel je ook de pijn beter.

Zelf vind ik het fijn om bij een groot raam te epileren, zo heb ik veel en goed licht. Wat het makkelijker maakt is om regelmatig te epileren, zo hou je het goed bij. Zelf probeer ik het twee keer per week te doen. Zo hoef ik maar een paar haartjes te epileren en ben je met een paar minuutjes weer klaar  En als je het dagelijks bijhoud zou je merken dat het steeds langer duurt voordat de haartje terug komen. En dan kan je het wekelijks bij houden en uit eindelijk blijven ze helemaal weg.

Als je tevreden bent met het resultaat ontsmet dan je wenkbrauwen met alcohol. Ontsmet ook je pincet.

De pijn gaat na een paar keer echt wennen en als je bij de schoonheidsspecialiste geweest bent ga dit dan na een week dagelijks bij houden. Dan hoef je maar een paar haartjes per keer te doen.

Meer beauty:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.