Bindweefsel massage

bindweefsel massage - vegan beauty expert - vegan beauty - vegan schoonheidsbehandeling

Bindweefsel massage …

Bindweefselmassage is een massage. Deze massage is gericht op de bindweefsellaag. Het doel is de huidconditie verbeteren. De doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Verklevingen van de huid worden los gemaakt, zodat de doorbloeding beter zal worden. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastinevezels bevorderd.

Wat is bindweefsel eigenlijk?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de stenen van een huis. Door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt ons tegen infecties. Ook hebben de cellen in bindweefsel een grote rol bij het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voedingsstoffen -en afvalstoffen.

Cosmetische bindweefselmassage

Een cosmetische bindweefselmassage verbetert de huidstructuur. Het is een massage die de cel vernieuwing activeert. Hierdoor krijgt de huid een jonger aanzien. Het beste resultaat wordt verkregen in kuurverband. Het advies is 4 tot 6 behandelingen en dan een paar keer per jaar bijhouden. De huid wordt dan steeds soepeler en de doorbloeding komt dan ook weer goed opgang.

Wat doet een bindweefsel massage eigenlijk?

Door de bindweefselcellen te prikkelen gaat het lichaam sneller nieuwe bindweefselcellen aanmaken. Omdat de huid als het ware topsport te laten uitvoeren worden de collagene en elastine vezels aangemaakt die de structuur van de huid verstevigen. Hierdoor verbetert ook de opname van werkstoffen uit de crèmes die u gebruikt. De huid gaat er stralend en jonger uitzien.

De schoonheidsspecialiste past een speciale techniek toe. Waarbij invloed wordt uitgeoefend op de middelste huidlaag. Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing.

Bindweefsel massage is zeer geschikt voor:

  • anti-aging (verminderd rimpels en voorkomt rimpels)
  • bestrijding van littekens
  • bestrijding van cellulitis
  • de huid in conditie houden
  • na een cosmetische ingreep (face-lift)

Heb jij wel eens een bindweefsel massage gehad? Zelf heb ik een paar keer een bindweefsel massage gehad. De eerste keer vond ik het erg pijnlijk. De andere keren was het minder gevoelig. Het is mooi om te zien hoe goed de huid dan weer een poos doorbloed is. De huid is dan mooi roze, geeft een mooie glans.

4 thoughts on “Bindweefsel massage

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.