Vegan bloemkoolcurry
De meeste curry’s zijn niet moeilijk om te maken, maar zijn wel onwijs lekker. Deze bloemkool curry is ook niet moeilijk te maken, maar wees gewaarschuwd … Hij is namelijk onwijs lekker. Curry’s zijn lekker en voedzaam en je kunt er heerlijk mee variëren. Bij deze kun je de bloemkool bijvoorbeeld vervangen door broccoli, wortels, spruitjes, doperwtjes etc..
In Nederland worden curry gerechten steeds populairder. Waarschijnlijk ligt de oorsprong van de curry in India. Curry’s worden nu over de hele wereld gegeten. Er komen de aan steeds meer recepten van curry’s. Ze bestaan uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten. Maar wat maakt een curry nu ook echt een curry?
Groenten
De meeste curry’s zijn rijk aan groenten en kikkererwten. Deze bloemkoolcurry bevat ook veel groenten.
Enkele voordelen van een curry
- Een curry bevat veel groeten
- Is makkelijk en snel klaar te maken
- Gezond, lekker
- Goedkoop
- De volgende dag is een curry nog lekkerder.
Vegan bloemkoolcurry
Deze vegan bloemkoolcurry is makkelijk en snel te maken. Zit vol met groenten en lekkere smaken.
Kikkererwten weken
Zelf gebruik ik alleen maar verse kikkererwten. In blik of pot hebben ze er vaak suiker, zout en e nummers aan toegevoegd. Ze moeten wel minimaal 8 uur weken voor een curry. Hoe langer ze weken hoe zachter ze worden. Zelf vind ik een bite wel lekker en week ik ze meestal 8 a 10 uur, zeker als ze ook nog mee pruttelen in de pan. Meer lezen over hoe je kikkererwten of peulvruchten kan weken, hier lees je er alles over.
Wat serveer je dan bij de vegan bloemkoolcurry?
Bij een curry kun je van alles serveren. Meestal wordt er rijst bij geserveerd.
- Couscous
- Rijst
- Quinoa
- Wrap
- Naan (brood)
Meer lekkere curry’s die wij maakten …
Vegan bloemkoolcurry
Ingrediënten
- 1 kleine bloemkool (of gewoon een halve)
- 3 handjes verse kikkererwten (deze moet je van te voren in water weken, ongeveer 8 a 16 uur)
- 1 middel grote zoete aardappel
- 1/2 courgette
- 20 snoeptomaatjes of 5 gewone tomaten
- 3 uien
- scheutje kokos olie of olijfolie
- 3 theelepels kerrie poeder
- 2 theelepels red curry poeder
Instructies
- Verwarm de olie in een pan en voeg hier de gesneden ui aan toe en laat dit even fruiten.
- Voeg nu de bloemkoolroosjes toe.
- Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel in stukjes en voeg ook deze aan de pan toe.
- Nu mogen ook de kikkererwten aan het geheel worden toegevoegd.
- Voeg alvast een deel (de helft van de kerrie en de helft van de red curry) van de kruiden toen en roer het goed door, laat dit alles even lekker stoven.
- Als de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn voeg dan de courgette en tomaat in stukjes eraan toe. De laatste kruiden erbij en dan nog even een paar minuten lekker laten door pruttelen.
Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram of @vegalifetyle
Saskia Hollesteller says:
Oh deze lijkt mij echt heel erg lekker.
Vega Lifestyle says:
Dit gerecht is ook echt heel erg lekker. Een aanrader dus.