Kerst: zo heb je geen stress

Vegan kerst - vegan kerst tips - kerst diner -

Kerst: zo heb je geen stress:Een goede voorbereiding voor het kerstdiner is het nu al het halve werk. Je kunt nu al de meeste inkopen doen, gerechten maken en invriezen. Zo sta je tijdens de feestdagen niet zelf uren in de keuken. 

Maak eerst een lijstje

  • Hoeveel gasten komen er?
  • Wat wil je eten (bepaalde de gerechten)
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Heb je genoeg servies
  • Waarin ga je gerechten in presenteren? Soep in een kom of een glas bijvoorbeeld
  • Hoe ga je de tafel dekken en heb je daarvoor alles in huis?

 Als je antwoord hebt op deze vragen maak dan weer een lijstje

  • Wanneer ga je boodschappen doen
  • Wanneer ga je de recepten voorbereiden
  • Wanneer ga je alles voor de tafel klaar zetten (zet alles vast klaar in een bak of doos)

 Boodschappen

Je kunt nu alvast alle drankjes in huis halen, ook de houdbare producten kun je nu alvast kopen. Dat scheelt een hoop irritaties zo vlak voor kerst in de over volle winkels. En je weet ook zeker dat het niet uitverkocht is. Deze gerechten kun je goed invriezen: Deze gerechten kun je goed invriezen of een paar dagen van te voren klaar maken.  Wil je het niet invriezen, dan kun je 2 a 3 dagen van te voren deze gerechten klaar maken. Wist je dat gerechten meestal nog lekkerder worden als je ze 1 a 3 dagen van te voren maakt? De smaken van de kruiden hebben zo de tijd om goed in te trekken. 

Opwarmen

De ingevroren maaltijden haal je de avond ervoor uit de vriezer. Zet ze dan in de koelkast, daar kunnen ze rustig ontdooien. De volgende dag kun je de gerechten opwarmen in een pan of in de magnetron. Gerechten blijven ongeveer 3 maanden goed in de diepvries.

Tafel klaar maken

Als je alle gerechten goed voorbereid hebt kun je in de middag de tafel alvast klaar maken. Of gewoon voordat jullie aan tafel gaan. Zorg dat je van te voren al nagedacht hebt hoe je de tafel wilt dekken. En of je wel genoeg servies in huis hebt. Als je dat niet hebt, kun je het ergens huren, lenen of nog bij kopen. Zet alles voor het diner al vast klaar in een box of doos. Zo weet je zeker dat je alles hebt als je de tafel klaar gaat maken.

Heb jij ons vegan kerst e-book al gezien? Vol lekkere recepten, beauty tips, tips hoe je een duurzame kerst kunt vieren, handige styling tips en nog heel veel meer.

Zelf een adventskalender maken?

Wil jij ook een adventskalender maken? Jessica laat op haar website precies zien hoe je leuke adventskalenders kunt maken.

Shop tips voor het servies

Dit is ook leuk om te lezen:

One thought on “Kerst: zo heb je geen stress

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.