Home Blog Vegan Curry van wintergroenten recept

Vegan Curry van wintergroenten recept

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan Curry van wintergroenten recept- vegan curry recept - vegan recept - vegan tijdschrift

Curry is zo’n lekker gerecht waar je van alles mee kan combineren. Als het buiten koud is lijken curry’s nog lekkerder te smaken Deze keer hebben wij een recept gekregen van Biotona, uiteraard kan je ook andere merken gebruiken. Eerlijk is eerlijk het is wel echt een heerlijk recept. Maar ja wij zijn dan ook echt dol op curry’s!

Curry (Hoofdgerecht – 4 personen)

  • 2 tl Biotona Curcuma
  • 1 mespunt Ginger poeder of een klein schijfje in stukje
  • 4 el Coconut milk poeder
  • 1 rode ui
  • 4 el Super Sprouts
  • 1 chilipeper
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1/2 butternut pompoen
  • Peper & zout
  • 750 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
  • Enkele blaadjes koriander

Hoe maak je deze heerlijke curry

  1. Schil de wortelen, pastinaak en butternut pompoen en snijd deze in grove blokjes.
  2. Pel de ui en teentjes look en snipper deze fijn.
  3. Zet de groenten, ui en knofook aan in een scheutje olijfolie en voeg de Biotona Ginger en Biotona Curcuma toe.
  4. Voeg de groentebouillon en Biotona Coconut milk toe en laat 20 minuten zachtjes koken met gesloten deksel.
  5. Breng op sm. aak met versgemalen peper en snuifje zout
  6. werk af met Biotona SuperSprouts en enkele blaadjes koriander.

QUINOA

  • 300 g Biotona Quinoa
  • 1 tl Biotona Curcuma
  • 4 el Bitona Hennepzaadjes
  • 1 sjalot
  • 2 kaneelstokje
  • 1 teentje knoflook
  • 600 ml groentebouillon (of water met bouillonblokje)
  • Sap en zest van een halve limoen

Bereiding

  1. Snipper de sjalot en de knoflook fijn en fruit aan in olijfolie.
  2. Spoelde Biotona Quinoa in een zeefje onder koud stromend water en voeg toe .
  3. Voeg de Biotona Curcuma en een kaneelstokje toe,
  4. Giet de groentebouillon erbij en laat 10 minuten onder gesloten deksel zacht garen.
  5. Kruid op het laatste af met versgemalen peper en zout.
  6. Werk de quinoa af met het Biotona Hennepzaad, limoensap en zest.
  7. Voeg de garnering eventueel de fijn gehakte rozijnen en walnoten toe.

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter