Home Blog Vegan gourmetten

Vegan gourmetten

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan gourmet - vegan kerst

Vegan gourmetten– De feestdagen staan weer voor de deur, en bij kerst denken veel mensen toch aan gourmetten. Het is gezellig met elkaar om de tafel en samen lekker te eten. Bij gourmetten denken veel mensen ook meteen aan vlees, veel vlees. Wist je dat je heerlijk kunt gourmetten zonder vlees? Wij geven je graag een goed voorzetje. Uiteraard kun je verschillende lekkere mini vleesvervangers vinden om lekker veganistisch te gourmetten. Ook kun je zelf lekkere vleesvervangers maken, zoals bijvoorbeeld een bonenburger. Dit is super lekker. Wij hebben nog meer lekkere tips … Die niet alleen lekker zijn voor vegans, maar ook voor de niet vegans om minder vlees te eten tijdens de feestdagen. Wij hebben nu een aantal keer plantaardig gegourmet en gourmetten was nog nooit zo lekker!

Onze tips voor een lekkere vegan gourmet

  • Krielaardappeltjes in schil 10 minuten koken en dan in partjes snijden voor in de gourmet pannetjes
  • Avocadomayonaise (vegan mayo 5 eetlepels, halve avocado en een beetje citroensap)
  • Champignons in knoflook olie gebakken ( De champignons in 4 partjes snijden, teentje knoflook persen en dit samen in een pannetje bakken)
  • Gemarineerde tofu (tofu een paar uur voor het gourmetten marineren, zodat alles goed in kan trekken. Marinade bv 3 eetlepels ketjap, teentje knoflook, paprikapoeder eventueel klein beetje sambal)
  • Gemarineerde tempé (4 eetlepels ketchup, 1 eetlepel stroop, 4 eetlepels ketjap, 1/2 thee lepel sambal, 1 theelepel paprika poeder, meng alles door elkaar en leg de tempé er een paar uurtjes in, af en toe even draaien)
  • Gebakken uitjes, uitjes snijden en in het pannetje bakken
  • peultjes met gember en sesam (250 gram peultjes puntjes eraf snijden en dan in de lengte door snijden, 2 cm verse gember raspen, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel sesamzaadjes. meng alles in een grote kom…roerbak ze in het pannetje)
  • Pannenkoeken (de meeste pannenkoekenmixen zijn vegan, maak het beslag met plantaardige melk, een ei-vervanger is niet nodig. Je kunt de vegan pannenkoeken beleggen naar keuze, stroop, jam, champignons, vegan spekjes etc..
  • Ananas in ahornsiroop: Verhit olie ineen pannetje en doe daar de ananas in. Doe de ahornsiroop erover.Laat ongeveer 5 minuten pruttelen en je hebt een heerlijk dessert bij je vegan gourmet.
vegan gourmetten

Shopping tips voor gourmetstellen

Plantaardige gourmet mini’s

Mini gourmet groenteburgers van de AH. Deze zijn erg lekker er zitten verschillende 3 smaken in 1 verpakking. Ze zijn snel klaar in het pannetje of op de grill. Deze zijn erg lekker en er passen goed bij

Mini gourmet groenteburgers

Mini vegetarische gourmetschotel met 3 mini burgers, 3 balletjes en 3 nuggets. Deze zijn te koop bij de AH. Dit is ook een feestje op tafel.

3 mini burgers, 3 balletjes en 3 nuggets

Veggie Chef Gourmet Mini Groenteburgers, deze zijn te koop bij de Jumbo. Deze bevat ook 3 verschillende smaken. Ze zijn ook nog eens kleurrijk en staan erg mooi op je gourmetschotel

Mini burgers in de varianten pompoen-zoete aardappel, maïs-gele wortel, groene bonen en rode biet-ui. Deze zijn te koop bij de Lidl. Ze zien er erg lekker uit.

vegan gourmet tips

Er zijn nog meer vegan mini burgertjes. Zelf maken kan natuurlijk ook. In ons artikel over vleesvervangers kun je hier lekker tips over vinden.

Wat kun je nog meer bij Vegan gourmetten

Kruidenboter maken

Zelf gemaakte kruidenboter (ik gebruik gewoon de smeerboter Bleu Band goede start), een half kuipje, twee geperste teentjes knoflook en een handje fijn gesneden bieslook. Alles pureren met de staafmixer)

Wist je dat gourmetten typisch Nederlands is?

Meer lekkere recepten voor bij het gourmetten

Deze Vegan barbecue spiesjes kun je ook gebruiken op de grill plaat van je gourmet of in het pannetje (dan iets kleiner maken)

vegan gourmet -vega lifestyle - vegan food - veganistisch koken - vegan kerst - plantaardige kerst

You may also like

2 Reacties

Hoe bereid je een gezond vegan Kerstmenu? | Vega Lifestyle Magazine augustus 5, 2019 - 10:43 pm

[…] Vegan gourmetten […]

Reply
Feestdagen beauty stappen plan | Vega Lifestyle Magazine maart 11, 2020 - 11:54 am

[…] Vegan gourmetten […]

Reply

Laat een berichtje achter