Vijf keer de lekkerste vegan barbecuespiesjes

Maak je vegan barbecue compleet met deze vrolijke spiesjes

In Nederland weet je het maar nooit met het weer. Zodra het weer het dan ook maar een beetje toelaat gaat heel Nederland massaal barbecueën. Wij delen graag onze vijf lekkerste barbecuespiesjes met jullie.

Leg om te beginnen de houten stokjes in een bak water en laat ze daar een kwartiertje inliggen. Hiermee voorkom je dat de spiesjes gaan branden op de barbecue.

De meeste spiesjes zijn met groenten en of met kip. Wij maken regelmatig spiesjes met worst. De kinderen zijn altijd dol op worstjes en daarom bedachten we deze versie, die ook nog eens erg goed uitpakte. Heel eenvoudig, een leuke variant op de “gewone” worstjes en ook nog eens ontzettend lekker!

Wat heb je nodig voor vegan barbecue spiesjes met worst en groenten.
Voor 12 spiesjes

  • 6 worsten of 2 rookworsten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote rode ui of een gewone ook

Shoptip

barbecues“>Barbecue

Hoe maak je de vegan barbecue spiesjes met worst en groenten?

  • Snijd de groenten en de worst in stukken
  • Rijg afwisselend de stukjes worst met de stukjes paprika en ui op het stokje.
  • Bak de spiesjes in ongeveer 10 minuten op de barbecue. Draai ze regelmatig om zodat de worstjes en groenten aan alle kanten goed gaar worden
  • Na 5 a 10 minuten zijn ze klaar

Aardappel groenten spiesjes. Dit is ook zo’n toppertje voor op de barbecue.

Wat heb je nodig voor deze vegan aardappelspiesjes?
voor 12 spiesje

  • 12 aardappelen
  • 6 grote champignons
  • 2 rode paprika’s
  • 2 uien

De hoeveelheid hangt ook een beetje af van de grote van de aardappelen en de groenten. Hier zijn we uit gegaan van medium.

Hoe maak je deze vegan aardappelspiesjes?

  • Was de aardappen (niet schillen dus)
  • Snijd de aardappelen in plakjes
  • Halveer de champignons
  • Snijd de paprika in stukken
  • Snijd de ui in stukken
  • Rijg een plakje aardappel op een stokje, met een stukje champignon en paprika er tussen, dan weer plakje aardappel, ui, aardappel, champignon en paprika, aardappel ui, etc.
  • Bak de spiesjes gaar op de barbecue. 

Groentenspiesjes met broccoli, paprika en rode ui

Deze vinden de kinderen ook weer erg lekker, al is die wel erg gezond.

Wat heb je nodig voor deze lekkere groentenspiesjes?
voor 12 spiesjes

  • 1 broccoli
  • 1 rode, gele of groene paprika (varieer hier iedere keer mee)
  • 1 rode ui

Hoe maak je deze lekkere groentenspiesjes?

  • Snijd de broccoli in roosjes, er mogen best wat langere steeltjes aan blijven zitten.
  • Snijd ook de paprika en ui in stukken
  • Rijg alles aan de stokjes, om en om
  • Bak de groenten spies op de barbecue lekker gaar

Mexicaanse vegan kip spiesjes met avocadodip

De Mexicaanse keuken is echt wel één van mijn lievelingskeukens. Deze spiesjes mogen dan dus ook zeker niet ontbreken in de top 5.

Wat heb je nodig voor deze lekkere Mexicaanse vegan kip spiesjes met avocadodip?
Voor 6 spiesjes

  • 350 gram kipfilet (Vegetarische slager of Vivera bijvoorbeeld)
  • 6 mini mais (uit diepvries of blik)
  • 1 paprika

Hoe maak je de Mexicaanse vegan kip spiesjes met avocadodip?

  • Halveer de mais en snijd de paprika in stukken. De kip is al in stukjes
  • Rijg de kip, paprika en mais om en om aan de spiesjes

De lekkere avocadodip maak je natuurlijk ook gewoon zelf, met deze recepten. Vier keer de lekkerste guacamole recepten

Vegan barbecuespiesjes met pittige tofu en groenten

Tofu heeft van zichzelf weinig smaak. Je kunt de tofu zelf kruiden en marineren.

Laat de tofu eerst even goed uitlekken, voordat je het gaat marineren of kruiden.

Wat heb je nodig voor Vegan barbecuespiesjes met pittige tofu en groenten?
Voor12 stuks

  • 1 blok tofu
  • 1,5 theelepeltje sambal (wil je liever niet pittig? Dan kun je tomatenketcup gebruiken)
  • 6 scheutjes ketjap
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 courgette

Hoe maak je de Vegan barbecuespiesjes met pittige tofu en groenten?

  1. Als de tofu is uitgelekt, snijd je hem in blokjes.
  2. Doe dit in een kom of een bakje samen met de ketjap en sambal. Roer alles goed door elkaar.
    Laat dit even 15 minuten goed intrekken
  3. Als alles goed ingetrokken is kun je de spiesjes maken
  4. Rijg alles aan de natte stokjes, om en om.

Meer vegan barbecue tips! Vegan barbecue Groente grillen op de barbecue

5 thoughts on “Vijf keer de lekkerste vegan barbecuespiesjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.