Groente grillen op de barbecue

vegan barbecue - veggie barbecue - vegetarische barbecue - groenten op je barbecue

Speciaal voor je veggie barbecue! Leef je uit met vleesvervangers, noten en heel veel groente. Alle kleuren van de regenboog passen het rooster, wat dacht je van paarse aubergine, groene asperges, oranje wortels, gele mais, rode tomaten etc..

Een goede voorbereiding is al het halve werk voor je veggie barbecue

Groente grillen is super simpel: een kwestie van snijden en op het rooster leggen. Voor het beste resultaat hebben wij een paar tips voor je:

  • Harde groentes kun je het beste even een paar minuten voorkoken. Of je moet een uurtje willen wachten. (wortels, mais, asperges, pastinaak bijvoorbeeld)
  • Snijd de groenten zoveel mogelijk ik gelijke stukken
  • Smeer de groenten vooraf even in met een beetje olie, dan worden ze lekkerder en blijven ze minder snel aan het rooster plakken.
  • Voor nog meer smaak aan je groente kun je er naar smaak kruiden aan je olie toevoegen.
  • Kleine groenten als champignons en tomaatjes kun je het beste in een aluminiumschaaltje leggen

Mais voor op je veggie barbecue

Wist je dat mais echt een Amerikaanse klassieker op de barbecue is. Dan wel een hele maiskolf. Kook de maiskolven ongeveer 10 minuten voor. Je kunt de maiskolf insmeren met olie en kruiden naar keuze (Mexicaanse, Italiaanse kruiden bijvoorbeeld). Echt Amerikaans, is hem insmeren met boter, kruiden erover dan inpakken in aluminiumfolie. In de folie wordt de mais zachter en sappiger dan wanneer je de maiskolf rechtstreeks op het rooster legt

Gegrilde aubergine met een heerlijke dressing

Met aubergine kun je zoveel kanten op. Zo kun je er heerlijke sauzen mee maken, of salades (zoals de vegan haring salade). En je kunt zo o.a. ook grillen op je barbecue.

Gegrilde aubergine met een heerlijke dressing, dit heb je nodig

1 aubergine
1 eetlepel sesamzaadjes
2 theelepels kruiden naar keuze (Italiaanse, paprikapoeder, kruidenmix maken bijvoorbeeld) 2 eetlepels gember siroop 10 cherry tomaatjes 1 lente uitje

vegan barbecue - aubergine schotel - vegan schotel

Gegrilde aubergine met een heerlijke dressing, zo maak je het

Snijd de aubergine in ronde plakken van ongeveer 1 centimeter. Bestrooi de plakjes aan beide kanten met zout. Leg ze dan tussen keukenpapier, leg de snijplank erop en verzwaar het door er nog iets op te zetten. Laat dit zo’n 30 minuten zo staan.

Veeg de plakken aubergine af en bestrijk beide kanten met de olie en de kruiden. Leg ze op het rooster van de barbecue en bak ze aan beide kanten lekker goudbruin. Bak de tomaatjes en lente uitje in een bakje op de barbecue.

Bak de sesamzaadjes in een droge koekenpan ook goudbruin.

  • Als de aubergine klaar is, verdeel ze dan over een schaal.
  • Verdeel de gembersiroop erover
  • Verdeel de tomaatjes en lente over de schaal
  • Strooi de gebakken sesamzaadjes erover.

Lekker met een salade en/of andere groentes van de barbecue. Zie ook ons artikel vegan barbecue

Shoptips

Barbecue Grillpannen

3 thoughts on “Groente grillen op de barbecue

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *