Vegan barbecue inspiratie

vegan barbecue - barbecue - bbq - plantaardige barbecue -

Barbecue alarm, het mooie weer komt er weer aan. En dat betekent dat veel mensen gaan barbecueën. Veel mensen denken dat jij als vegan nu zit te balen en niet met de rest mee kunt eten. Nou dan hebben ze het mooi mis. Wij geven je graag een aantal goede vegan ideeën voor op de bbq !

Bij iedere bbq, of je nu vleeseter, vegetariër of veganist bent, horen standaard een aantal dingen. Stokbroodjes met lekkere smeersels en salades. Hier beginnen we dan ook mee voor deze veganistische bbq.

Smeersels voor op de stokbroodjes

Bij iedere barbecue heb je stokbroodjes met allerlei lekkere smeersels die je erop kunt doen. Er zijn een aantal verschillende vegan varianten te koop in de winkel. Nog veel leuker en lekkerder is om ze zelf te maken. Enkele voorbeelden:

Aubergine dip met rode paprika - vegan recept - vegan gourmetten

Salades horen ook zeker bij een barbecue. Met salades kun je zoveel kanten op en zoveel variëren. Wat dacht je van een salade op basis van zevenblad? Of een vegan “haring”salade? En natuurlijk mag een Vegan Meloensalade ook niet ontbreken.

Als je de Big Green Egg hebt klaar gezet is het tijd om te gaan barbecueën. Er zijn verschillende mogelijkheden om op de bbq te leggen. Hierbij kun je denken aan vleesvervangers, groenten en fruit. Vleesvervangers kun je kant en klaar in de winkel kopen. Genoeg vegan keus! Ook kun je ze zelf maken. De meeste groenten lenen zich er prima voor om op de bqq te grillen.

Groenten grillen op de barbecue, hoe doe je dat?

Om ervoor te zorgen dat de groenten die je gaat roosteren niet uitdrogen op de grill van de bqq, is het belangrijk om een olie te gebruiken. De olie zorgt ervoor dat de groenten niet uitdrogen en lekker knapperig worden tijdens het grillen. Snijd de groenten die je wilt gaan grillen in plakjes of reepjes. Doe ze per groenten in een kom, voeg de olie aan de kom toe en hussel alles goed door elkaar. Je kunt eventueel ook kruiden toevoegen tijdens het husselen. Daarna kun je ze op de barbecue leggen en regelmatig omdraaien. Groente grillen op de barbecue

Vleesvervangers voor op de barbecue

In de winkels kun je heel veel soorten vegan vleesvervangers kopen. Deze kun je zo op de grill van de barbecue leggen. Ook kun je ze marineren of in stukjes snijden om er lekkere spiesjes van te maken. Van de vegan kip bijvoorbeeld, rijg een stukje kip op een nat gemaakte satéprikker, daarna een stukje paprika, een ui en dan weer kip. Doe dit net zo lang tot je stokje vol is. Een lekkere satésaus erbij en smullen maar. Wil je meer vegan spiesjes maken? In dit artikel vind je: Vijf keer de lekkerste vegan barbecuespiesjes.

Help ik ben uitgenodigd voor een barbecue met vleeseters …

Yes, de zon schijnt weer. De temperaturen stijgen en de barbecues vliegen overal weer aan. Nu krijg je waarschijnlijk net als veel vegans ook regelmatig een uitnodiging voor een barbecue. Raak niet in paniek en neem het heft in eigen handen. Zorg dat je een eigen kleine barbecue bij je hebt, bijvoorbeeld de mini Green Egg. Hier kun je alleen vegan dingen op grillen en zo weet je zeker dat er niets in aanraking komt met vlees of vis. Ook is het slim om zelf een aantal vegan dingen mee te nemen. Iedereen die vegan eet, of een allergie heeft en daardoor niet alles mag eten, weet inmiddels dat er op de meeste barbecuefeestjes vaak weinig te vinden is dat bij jouw eetpatroon past. Daarom is het aan te raden om zelf wat lekkere dingen mee te nemen.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Vegan barbecue inspiratie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *