De lekkerste vegan ketchup

Tomaten ketchup maken - veganistisch recept - vegalifestyle.nl - veganistisch leven

De vegan ketchup is één van onze favoriete sauzen. Wist je dat in ketchup heel veel en dan ook echt veel suiker zit? In een grote fles (875ml) Heinz ketchup zitten maar liefst 54 suikerklontjes, ja dat lees je goed! Daarom maken we graag onze ketchup zelf en je kan er ook nog eens lekker mee variëren

Wat heb je nodig om deze lekkere vegan ketchup te maken?

  • 550 gram tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 uitje fijn gehakt (een rode is scherper en geeft dus meteen een andere smaak aan je ketchup)
  • (kleine)teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel azijn of witte wijnazijn
  • 15 gram suiker
  • 1/2 theelepel geraspte gember (of gember poeder)
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper

Zo maak je deze heerlijke  vegan ketchup

  1. Was de tomaten en snij ze dan in stukken. Was ook de paprika en snij hem in stukken.
  2. Zet de tomaten, paprika, ui en knoflook op het vuur met een scheutje water en laat dit een poosje pruttelen.
  3. Kijk regelmatig even en roer alles goed door, indien nodig voeg dan een beetje water toe.
  4. Na een half uurtje haal je de pan van het vuur en pureer het dan tot een saus met de staafmixer
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg de rest aan de saus toe, alles goed door roeren.
  6. Laat de saus nog even een half uurtje pruttelen. Zet het vuur uit en laat afkoelen
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Om de ketchup lang te kunnen bewaren kun je de ketchup inmaken. Dit doe je door de ketchup gelijk na het maken in gesteriliseerde potten of flessen te doen. Maak deze meteen goed dicht. Draai het nogmaals goed aan en zet de potjes of flessen op de kop op een theedoek. Na 5 minuten draai je ze weer om. Laat het geheel nu goed afkoelen.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *