Home Blog De lekkerste vegan ketchup maak je gewoon zelf

De lekkerste vegan ketchup maak je gewoon zelf

Geschreven door Vega Lifestyle
Tomaten ketchup maken - veganistisch recept - vegalifestyle.nl - veganistisch leven

De lekkerste vegan ketchup maak je gewoon zelf

De vegan ketchup is één van onze favoriete sauzen. Wist je dat in ketchup heel veel en dan ook echt veel suiker zit? In een grote fles (875ml) Heinz ketchup zitten maar liefst 54 suikerklontjes, ja dat lees je goed! Daarom maken we graag onze ketchup zelf en je kan er ook nog eens lekker mee variëren.

Wat heb je nodig om dit recept te maken?

  • 550 gram tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 uitje fijn gehakt (een rode is scherper en geeft dus meteen een andere smaak aan je ketchup)
  • 1 (kleine)teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel azijn of witte wijnazijn
  • 15 gram suiker
  • 1/2 theelepel geraspte gember (of gember poeder)
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper

 

Zo maak je deze heerlijke  vegan ketchup

  1. Was de tomaten en snij ze dan in stukken. Was ook de paprika en snij hem in stukken.
  2. Zet de tomaten, paprika, ui en knoflook op het vuur met een scheutje water en laat dit een poosje pruttelen.
  3. Kijk regelmatig even en roer alles goed door, indien nodig voeg dan een beetje water toe.
  4. Na een half uurtje haal je de pan van het vuur en pureer het dan tot een saus met de staafmixer
  5. Zet de pan terug op het vuur en voeg de rest aan de saus toe, alles goed door roeren.
  6. Laat de saus nog even een half uurtje pruttelen. Zet het vuur uit en laat afkoelen
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Om de ketchup lang te kunnen bewaren kan je de ketchup inmaken. Dit doe je door de ketchup na het onmiddellijk in gesteriliseerde potten en maak je deze meteen goed dicht  Draai goed aan, zet de potjes nu op hun kop op een theedoek voor een 5 minuutjes en draai daarna weer om. Laat nu compleet afkoelen.

Zo makkelijk is het! Klaar is je vegan ketchup…

Gesteriliseerde potten

Wat zijn gesteriliseerde potten nou precies? Dit zijn potten (jam, saus, ketchup etc, dit kunnen alle glazen potten zijn) die op 100 graden 10 minuten uitgekookt zijn. Je maakt ze dus schoon en kookt het daarna in een pan kokend water uit.

Tijdschrift

Wist je dat wij ook een tijdschrift – Vega!Vega – Vegan Lifestyle Magazine hebben die 4x per jaar uitkomt? Hier staan ook heerlijke vegan recepten en inspirerende artikelen in, die niet online op de website staan. Je kan dit Vega!Vega – Vegan Lifestyle Magazine ook in de brievenbus ontvangen. Wil je een abonnement dat kan door je hier in te schrijven

 

You may also like

Laat een berichtje achter