Cashew cream cheese spread

Cashew cream cheese spread - vegan recept - ontbijt - Vega Lifestyle

Oh My!!! Deze hemelse cashew cream cheese spread gaat je leven veranderen!

Sommige dingetjes miste ik als veganist dus best wel op brood. Waaronder een heerlijk cream cheese achter smeerseltje. Maar daarbij ga ik je nu dus enorm uit de brand helpen!

Dit receptje kun je gebruiken als brood smeersel of als dip. Of zelfs als ‘boursin’ om mee te koken. Lekker multi functioneel dus en niet te vergeten.. Super lekker!!!

Ready?

Komt ‘ie!

Deze chream cheese is echt ‘to die for!’ Je hoeft er bijna niets voor in huis te hebben en het is klaar binnen en mum van tijd. Kan niet beter toch? Oh wacht.. Hij is zooooo lekker! Nope, kan inderdaad niet beter.

Noten zijn ongelofelijk gezond. Het zijn bronnen van gezonde vetten )as you probably already know!), maar ze leveren ook nog eens vezels, vitamines en mineralen zoals Vitamine B1 en E en het mineraal Ijzer.. BOOM SHAKALAKAA, PLANTPOWER! Echte kracht bommetjes dus.

Wat heb je nodig om deze spread te maken?

  • 180g cashew noten.
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • ½ ui of 2 tl uienpoeder
  • Mespuntje zout.
  • Sap van 1 citroen

Hoe maak je het?

Laat de cashew noten minimaal 1 uur in koud water of 10 minuten in gekookt water weken. Doe vervolgens alle ingrediënten in de blender en klaar is kees! (voeg zoveel water of plantaardige melk toe als jouw blender nodig heeft om er een mooi glad geheel van te maken).

That’s all folks! Dat was makkelijk toch?

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.