Recept voor noodles met sojamedaillons in ketjapsaus

Recept voor noodles met sojamedaillons in ketjapsaus

Benodigdheden voor noodles met ketjapsaus voor 2 personen
– Woknoodles wit of volkoren
– 300 tot 400 gram groenten zoals champignons, broccoli, courgette, wortel en paprika
– Sojamedaillons
– 15 ml ketjap
– 1 theelepel maizena
– olijf- of kokosolie
– Gedroogde paprika-, kerrie- en knoflookpoeder
– Noten en zaden zoals sesamzaden en cashewnoten
– Zout en peper naar smaak

Voor de salade:
– IJsbergsla
– Pijnboompitten
– Walnoten
– 2 eetlepels Remia plantaardige mayonaise
– 1,5 theelepel grove mosterd
– Agavesiroop (optioneel)

Bereidingswijze van de noodles met sojamedaillons:
Begin met het voorbereiden van de sojamedaillons. Deze gedroogde sojablokken moet je eerst een minuut of tien koken, even afdeppen en dan verder verwerken. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Verhit een beetje olie in een koekenpan en begin met het bakken van je groente. Kruid deze met paprika-, kerrie- en knoflookpoeder en vergeet een beetje zout en peper niet. In een andere pan bak je de medaillons knapperig. Ook hier mag je flink wat kruiden toevoegen, omdat de medaillons van zichzelf niet zo veel smaak hebben. Als ze bijna klaar zijn, kun je er een klein scheutje ketjap overheen schenken, zodat ze karameliseren.

sojamedaillons in ketjapsaus - vegan sojamedaillons in ketjapsaus - vegenistische recepten - veganistisch eten - vegenistisch recept - vegan recept - vegan eten - vegan recepten - vegan food - Geanne Schutter - vegan magazine - vegan tijdschrift

 

Leg de sojamedailons even aan de kant en gebruik de pan voor het maken van de ketjapsaus. Door alle kruiden zit in de pan namelijk al een lekkere smaak. Meng ongeveer 15 ml ketpjap met 20 ml water en de maizena. Roer het even goed en doe dit in de pan. Je maakt nu een heerlijke woksaus die nog een beetje moet indikken. Blijf dit roeren en haal het van het vuur af wanneer het voor jou de juiste dikte heeft.

Bereid de noodles volgens de verpakking. Vaak moet je ze even 2 tot 3 minuten koken voordat je ze verder kunt verwerken. Schenk de saus over de groenten en voeg de gekookte noodles toe. Roerbak dit nog ongeveer 2 minuten. Snijd de noten en zaden die je op je noodles strooit en voeg deze toe bij het opscheppen. Sesamzaadjes zijn hier erg lekker bij, maar je kunt ook kiezen voor cashews, zonnebloempitten etc.

vegan salade - salade

 

Bereidingswijze van de salade:
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en doe dit in een grote kom. Meng de mayonaise, mosterd en een beetje water tot het de structuur van een sla-dressing krijgt. Je kunt een klein beetje agavesiroop toevoegen als je qua smaak in de buurt wil komen van een honing-mosterd dressing.

Voor een lekkere crunch rooster je wat pijnboompitten. Strooi hier wat paprikapoeder over in de pan, zodat het extra smaak krijgt. Voeg nog een beetje walnoten toe voor een heerlijke salade.

Dit artikel is geschreven door Geanne Schutter. Geanne schrijft ook voor ons magazine en daarnaast heeft ze ook nog een eigen leuke uiteraar vegan blog: www.sweetsuzie.nl

Deze vegan kruidkoek is ook een heerlijek recept van Geanne

Article Categories:
Home

Comments

  • yummie, dit ziet er echt heerlijk uit!

    Jenny de Root mei 6, 2018 11:54 am Beantwoorden

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..