Geen droge lippen meer

gescheurde mondhoeken - droge lippen - vegan make-up - vegan lippenstift - Geen droge lippen meer

Geen droge lippen meer

Mooie en gezonde lippen, beginnen bij een goede verzorging. De huid van de lippen is veel dunner en daardoor kwetsbaarder dan de rest van onze huid. De huid van onze lippen heeft bijvoorbeeld geen talgkliertjes om onze lippen te beschermen. Daarom kunnen lippen snel uitdrogen, met als gevolg: droge en gesprongen lippen. Zorg daarom goed voor je lippen
 

Tip 1: Niet aan je lippen likken

Als je droge lippen hebt, dan heb je steeds de neiging om aan je lippen te gaan likken om ze vochtig te houden. Dit droogt de lippen juist alleen maar meer uit, niet doen dus! Vocht droogt de huid namelijk uit en het maakt dan niet uit of dit speeksel, water of zweet is. Door het steeds aflikken van je lippen, kan je zelfs eczeem op je lippen of rondom je lippen veroorzaken.  Dit komt omdat, je lippen dan makkelijker gaan scheuren en zo kunnen o.a. bacteriën en schimmels makkelijker binnendringen.

Tip 2: Weg met velletjes

Als je droge lippen hebt ontstaan er ook sneller velletjes. Hier moet je absoluut niet aan trekken! Zo krijg je wondjes en deze kunnen echt heel erg pijn doen, en gaan ontsteken. Heb je velletjes op je lippen verwijder deze dan met een scrub. Doe dit wel met een speciale lipscrub of maak er zelf eentje. Dit kan je doen met een olie en een een beetje suiker.

Tip 3: Hou je lippen vet!

Een goede lippenbalsem verzorgt en voorkomt droge lippen. Een goede lippenbalsem is plantaardig (joepie), en bevat hierdoor dus plantaardige vetmakers. Minerale oliën op basis van paraffine verstikken de huid en maken de huid afhankelijk van deze vetstoffen (verslavend). Als je één keer begint met deze lipbalsems dan blijf je smeren. Bij plantaardige vetten is dit niet het geval, deze verzorgen je lippen.

Shoptips voor vegan lipbalsem:

Vitamine te kort

Een tekort aan B vitamine kan ook zorgen voor naar kloofjes of ingescheurde mondhoeken. Vitamine B vind je o.a. in noten, lijnzaad, groene bladgroenten, plantaardige melk en champignons. Wist je dat ook vitamine A een belangrijke rol speelt bij mooie en gezonde lippen? Vitamine A vind je o.a. in wortels, broccoli, spinazie en zoete aardappel.

Extra tips om droge lippen te voorkomen

  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid binnen (thuis en op je werk)
  • Adem door je neus (adem en door je mond, maakt de lippen weer vochtig)
  • Gebruik geen longlasting lippenstift (hiervoor geld hetzelfde als voor de lippenbalsem, het droogt de lippen alleen maar uit).

 

Mooie lippen

Wil jij ook graag mooie lippen de hele dag. Vaak blijft een lippenstift een uurtje, misschien een keer twee uurtjes zitten. En dan moet je de hele dag je lippenstift bij de hand hebben.

Wat kan je doen

Wat je kan doen om je lippenstift langer te laten zitten. Is je lippen stiften en dan even afhappen op een tissue. Even een laagje poeder erover aanbrengen en dan nog een keer je lippen stiften. Je heb er echt uren plezier van. En zo kan je zelf verzekerd die vergadering in of dat ene gesprek voeren of gewoon lekker shoppen.
Hoe verzorg jij je lippen?

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.