Overheerlijke Veganistische Brownies

Veganistische Brownies – vegan – vegan dessert – vegan brownie – vegan magazine – vegan eten – vegen recepten – vegan taartje – vegan toetje – vegan tijdschrift – vegan cake – vegan snoep – vegan lekkernij - Columns by Kari

Overheerlijke Veganistische Brownies

Wie wordt er nou niet blij van chocola. Zoiets heerlijks moet in alle vormen, maten en variaties worden gevierd en geprezen. Brownies zijn een van mijn favoriete chocolade snacks. Ze zijn niet alleen mega lekker, maar ook vrij simpel & snel te maken. Deze veganistische brownies kun je zo gezond of zoet maken als je zelf wilt en vanuit het basisrecept kunt je eindeloos variëren.

Dit heb je nodig voor veganistische brownies

  • 400 gram tarwebloem
  • 40 gram cacaopoeder
  • 40 gram suiker
  • 125 gram plantaardige boter
  • 3 no-egg ei vervangers
  • 60 ml plantaardig melk
  • 1 tl bakboeker

Zo maak je ze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maak je eigen browniemix door de bloem, cacaopoeder, suiker en bakpoeder door elkaar te roeren
  3. Klop de plantaardige boter glad in een aparte kom
  4. Bereid de no- egg eieren volgens instructie (1 tl poeder met ongeveer 3 tl water) en voeg ze toe aan de boter
  5. Doe het vegan boter & ei mengsel in je brownie-mix en voeg de plantaardige melk toe
  6. Mix het geheel glad met een mixer
  7. Doe je deeg in een ingevet (of met bakpapier beschermd) bakblik
  8. Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar (even prikken)
  9. Laat je brownie even afkoelen voor je ‘m in stukjes snijdt

Lekker variëren

Tip 1. Voeg noten toe aan je mix. Bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten

Tip 2. Voeg gedroogd fruit toe. Vooral dadels en vijgen smaken lekker met chocolade

Tip 3. Voeg stukjes pure chocolade of nougat toe aan je deeg

Tip 4. Doe veganistische slagroom op je brownies of eet ze met veganistisch ijs

Tip 5. Versier je brownies met bosvruchten

Tip 6. Wil je de brownies iets smeuïger? Voeg dan extra plantaardige melk toe

Als plantaardige melk kun je sojamelk, havermelk, amandelmelk, rijstmelk of lijnzaadmelk gebruiken, maar net wat je lekker vindt. Als plantaardige boter kun je harde of vloeibare boter op basis van soja, walnoten of olijfolie gebruiken.

Eet smakelijk!

Dit lekkere recept is van Kari

Kari blogt vier keer per week op columnsbykari.com, een mamablog over opvoeding, dierproefvrije beauty, style en een vegan lifestyle. Op Instagram post ze over haar leven als mama van Isaya (2,5) en haar zwangerschap. Voor ons deelt ze haar favoriete recepten, vegan hotspots en kookboeken.

 

Ken jij ons Vega Lifestyle Magazine al gelezen? Vegan Lifestyle Magazine het vegan tijdschrift van Nederland

Veganistische Brownies – vegan – vegan dessert – vegan brownie – vegan magazine – vegan eten – vegen recepten – vegan taartje – vegan toetje – vegan tijdschrift – vegan cake – vegan snoep – vegan lekkernij - Columns by Kari veganistische brownies

Article Categories:
Dessert · Food · Home · lunch

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..