Aleppo zeep 100% vegan

aleppo zeep - vegan zeep - vegan magazine - vegan - veganist - veganisme - 100% natuurlijk - puur natuur - natuurlijke huidverzorging

Aleppo zeep en Cleopatra wat hebben ze gemeen

Wist jij dat Aleppo zeep de oudste zeepsoort is? Nog voor onze jaartelling gebruikte Cleopatra Aleppo zeep om haar huid mooi en fluweelzacht te maken.  De zeep dankt zijn naam aan de stad Aleppo, deze stad ligt in Syrië en hier wordt de zeep gemaakt. Vandaag kunnen wij hetzelfde doen. Aleppo Soap Co maakt zeep op precies dezelfde ambachtelijke manier als dat in de oudheid gebeurde – natuurlijk en zonder palmolie. Prachtige, handgemaakte zepen uit Syrië met olijfolie en reinigende en ontsmettende laurierbesolie om de huid tot rust te brengen. Ook dat wist Cleo, want al die baddersessies waren stiekem bedoeld om haar moeilijke huid de uitstraling van een perzikje te geven. Behalve de traditionele zeepblokken – hand gestempeld, bruin van buiten en groen van binnen – maakt Aleppo Soap Co ook vloeibare zeep voor de handen of onder de douche, shampoo, handcrème en bodylotion van olijf en laurier. Een heerlijke, nieuwe range met een fijne geur en de mooiste beautyhistorie ter wereld.

Aleppo zeep is 100% vegan en goed voor het milieu

De zeep is helemaal natuurlijk van samenstelling en de daarbij is de zeep ook nog eens 100% afbreekbaar. De zeep wordt gemaakt door alleen maar natuurlijke oliën, en bevatten dus geen synthetische chemicaliën of kleur en geurstoffen. De twee hoofdingrediënt zijn olijfolie en laurierbes-olie, hieraan wordt nog water en natuurlijke glycerine toegevoegd. Het percentage laurierbes-olie in de Aleppo zeep bepaalt de kracht van de werking. Hoe hoger het percentage van de laurierbes-olie, hoe krachtiger de zeep is.  De zeep kan alleen maar in de koudere maanden gemaakt worden dit is van ongeveer oktober tot maart.

Hoe wordt de zeep gemaakt?

De zeep kan dus maar een paar maanden per jaar gemaakt worden. Eerst wordt de olijfolie met water en soda gemengd en tot 200 graden verwarmd. Daarna wordt de laurierolie toegevoegd. Zodra de zeep dan de juiste consistentie bereikt heeft moet deze de hele nacht afkoelen. Na een nachtje afkoelen wordt de zeep over de vloer gegoten en lopen de fabrieksarbeiders met houten schoenen over de Aleppo zeep om het in stukken te snijden. En dan moet de zeep een paar maanden rijpen, hoe langer hoe beter. Tijdens het rijpingsproces van ongeveer 9 maanden verliest de zeep maar liefst 90% van het gewicht. De zeep is nu hoog geconcentreerd.
 Aleppo zeep - puur natuur - natuurlijke zeep - vegan zeep - Aleppo zeep

 

Groen hart

Het productieproces is door de eeuwen heen niet veranderd. In traditionele ketels verzeept olijfolie langzaam tot een pasta, aan het einde van het kookproces wordt laurierbesolie vol vetzuren, antioxidanten en vitaminen toegevoegd. De pasta wordt uitgegoten om af te koelen, in blokken gesneden, met de hand gestempeld en gestapeld om negen maanden in de open lucht te rijpen. Zo krijgt de zeep zijn karakteristieke bruine kleur, terwijl het hart zacht en groen blijft.
aleppo zeep - vegan zeep - puur natuur zeep - natuurlijk - natuurlijke huidverzorging - Aleppo zeep

 

Werking van de zeep

Olijfolie en laurierbesolie werken samen om de huid te verzorgen en heerlijk zacht te maken. Naast de Olijf & Laurier Aleppo Zeep voor in huis, tuin en keuken, zijn er ook zepen met een hoger percentage laurierbesolie. 12% Aleppo Zeep maakt de huid fluweelzacht, 20% Aleppo Zeep is extra mild en ideaal voor de droge, snel geïrriteerde en gevoelige huid en de exclusieve 30% Aleppo Zeep is de rijkste formule die helpt acne, psoriasis of eczeem te verminderen – ook ideaal voor de overgevoelige huid
 

Om verliefd op te worden

Voor wie liever vloeibare zeep gebruikt is er een handige pompfles Olijf & Laurierzeep met 12% laurierbesolie. Dat is handig voor in de keuken, bij het fonteintje in de wc of lekker in de douche. Haar kan worden gewassen met Aleppo Shampoo, een geconcentreerde formule met koudgeperste olijf- en laurierbes-olie van de eerste persing. Last van roos, een jeukende hoofdhuid of andere overgevoeligheidsklachten? Probeer de shampoo dan eens als masker – ook een aanrader voor mannen. Wie van smeren houdt, zit ook goed bij de Aleppo Soap Co, want de handcrème op basis van amandel-, olijf- en biologische laurierbesolie met karitéboter is extra voedend en beschermend met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en vitamine E. De bodylotion uit dezelfde lijn is om verliefd op te worden. De geur van laurierblad geeft een lenteachtig gevoel, terwijl de huid perfect gehydrateerd en ontzettend zacht wordt.

Prijs & verkrijgbaarheid

Aleppo zeep wordt in Nederland door Savon de Provence op de markt gebracht en is zowel online verkrijgbaar als bij de betere concept stores, cadeau- en natuurwinkels of drogist. Voor verkoopinformatie zie Bol.com De producten met olijf en laurier zijn plantaardig, zonder chemische toevoegingen, kleurstoffen, parfum, palmolie, oplos- of conserveringsmiddelen en biologisch afbreekbaar. De range is duurzaam, hypoallergeen en milieuvriendelijk en bestaat uit:

 • Olijf & Laurier Aleppo zeep  voor € 5,95 

 • Aleppo Zeep met 12% laurierbes olie €5,50 

 • Aleppo Zeep met 20% laurierbesolie €7,50 

 • 30% Aleppo Zeep met 30% laurierbesolie €9,50 

 • Vloeibare Aleppo Zeep 12%  €11,50 voor pompfles van 500 ml

 • Aleppo Shampoo €11,95 voor fles van 300 ml

 • Handcrème – Fleur de Laurier €10,95 voor tube van 75 ml

 • Bodylotion – Fleur de Laurier €13,50 voor tube van 200 ml

Over Aleppo Soap Co

Thaddée de Slizewicz bracht in 1994 als eerste officiële importeur, Aleppo zeep vanuit Syrië op de Franse markt. Het was de start van zijn bedrijf Aleppo Soap Co en ondanks de moeilijke situatie in Syrië blijft hij zijn belofte aan de zeepfabrikanten nakomen. De productie van deze traditioneel gemaakte zeep zorgt voor inkomen, hoop en een waardig bestaan voor de lokale bevolking. Elk stuk Aleppo zeep wordt volgens de Fair Trade principes in Syrië gemaakt en met de verkoop ondersteunt Thaddee Les Baroudeurs de l’Espoir (de strijders voor hoop). Dit goede doel zorgt voor medische hulp in Aleppo en begeleidt kinderen die niet meer naar school kunnen. De zeep is echte, handgemaakte zeep uit Syrië waarmee je de lokale bevolking een steuntje in de rug geeft. 

 

aleppo zeep - vegan zeep - puur natuur zeep - natuurlijk - natuurlijke huidverzorging - Savon de Provence

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

7 thoughts on “Aleppo zeep 100% vegan

 • elisabeth maria martina says:

  wat een heerlijke verwennerij, maak mij maar blij

 • Anita H. says:

  Misschien wel een manier om mijn eczeemklachten (handen) te reduceren. Ik ding graag mee.

 • Daniëlle Munnik says:

  Ik doe graag mee! De oplossing voor mijn droge huid!

 • Charlotte says:

  Yes please! Kende het nog niet maar meteen fan, ga het zowiezo proberen

 • Maron Mulder says:

  Dit klinkt als een heerlijke en verantwoorde zeep! Ik doe graag mee:)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.