The Green Food Bible

The Green Food Bible

The Green Food Bible

Dit boek is met recht de groene bijbel! Wat een onwijs fijn boek. Vooral voor de beginnende en iets gevorderde vegan is dit een onwijs handig en fijn boek. Echt alles wat je op kook en bak gebied wil weten staat hier wel in. Wat is handig om in je vooraadkast te hebben, hoe vervang je ei in je bak gerechten, etiketten lezen hoe doe ik dat en nog heel veel meer vragen worden beatwoord. En hoe zit het met koolhydraten, eiwitten, vezels, vetten, zuivel krijg ik alles wel voldoende binnen en waar zit het in. En hoeveel heb ik eigenlijk nodig. Naast alles handige tips en fijne weetjes, staan er ook heerlijke recepten in. Ook veel handige basis recepten, zoals voor een salade. Wat heb je allemaal nodig in een goede en gevarieerde salade (zie foto). Op deze manier heb je steeds een andere salade, en toch je basis binnen.

Vegan - vegankoken - veganistsch - veganitisch kookboek - vega - kookboek - koken - eten
©Vega Lifestyle Magazine

The Green Food Bible bevat veel heerlijke recepten!

Wat het boek zo fijn maakt, is dat het veel voedingsinfo bevat. Waar zit welke vitamine in, waar zit… in. Dit is handig en goed om te weten. Daarnaast staan er veel lekkere recepten in. Mijn favoriet is de Green pasta pesto.  Er staan salades in, smoothies, soep, lasagne, curry en nog veel meer.

Vegan - vegankoken - veganistsch - veganitisch kookboek - vega - kookboek - koken - eten - the green food bible - Laura Canjels - Mylena Natanni
©Vega Lifestyle Magazine

Wat vonden wij ervan?

Zoals je in de intro al kon lezen, is dit met recht de groene voedings bijbel. Ben je net vegan of al een poosje, dit boek geeft je veel informatie. Zelf vinden wij dit een erg fijn en overzichtelijk boek.

Over de auteurs
Laura Canjels is een foodie in hart en nieren. Ze houdt ervan om nieuwe recepten te proberen. In 2017 koos ze voor een glutenvrij plantaardig dieet. Sindsdien barst ze van energie. Laura schreef eerder al het boek Gelukkig glutenvrij.

Mylena Natanni heeft een passie voor voeding en de impact die voeding op het lichaam heeft. Ze is een orthomoleculaire voedingstherapeut en volgde een opleiding Plant-Based Nutrition aan eCornell University

Dit boek is via deze link te koop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.