Home Blog Pittige vegan pompoensoep

Pittige vegan pompoensoep

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan – vega – veganist – veganistisch – vegan tijdschrift – vegan magazine – vegan food – veganistische recepten – pompoen – pompoensoep – pompoensoorten – pumpkin – pumpkingsoup –pumpkins – vegan pumpkin – food – recepten – lekker eten – Hokkaido

Pittige vegan pompoensoep…

De herfst en winter is echt het pompoenseizoen! En ja pompoensoep blijf ik echt super lekker vinden. Er zijn zoveel variaties mogelijk. Zelf hou ik wel van pittig, maar de rest hier in huis iets minder. Meestal maak ik een milde pompoensoep en doe er dan zelf wat sambal of pepertjes bij in mijn kom.
 
Deze keer maak ik hem al lekker pittig in de pan en blus hem dan weer af met een beetje gember en kokosmelk. En ja daardoor eet de rest van het gezin deze soep ook graag.
 

Pittige vegan pompoensoep wat heb je nodig?

  • pompoen (tussen de 900 en 1100 gram)
  • 3 sjalotjes (gewone uitjes mogen ook)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje kokosmelk (ik kies altijd eentje waar geen suiker aan toegevoegd is)
  • 700 ml groenten bouillon
  • 1 rode peper (of meer naar smaak) zonder zaadjes.
  • zout en peper naar smaak
  • voeg in de kom wat verse koriander, bieslook, pompoenpitten of bosui toe
vegan – vega – veganist – veganistisch – vegan tijdschrift – vegan magazine – vegan food – veganistische recepten – pompoen – pompoensoep – pompoensoorten – pumpkin – pumpkingsoup –pumpkins – vegan pumpkin – food – recepten – lekker eten – Hokkaido

©Vega Vega

Pittige vegan pompoensoep hoe maak je het?

  • Zet een pan gevuld met water en de bouillon blokjes op het vuur
  • Snijd ondertussen de sjalotjes en voeg deze toe aan d pan met water
  • Snijd de pompoen door de midden en haal de zaadjes eruit. Dan snijd je de pompoen in blokjes en voeg dit ook het de pan met water toe. Zelf schik ik de pompoen niet. De schik kan je ook gewoon eten.  Dit alles ongeveer 10 a 15 minuten laten koken.
  • Pers de teentjes knoflook boven de pan en roer dit er door heen
  • Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze in stukjes.
  • Rasp (of snijd in kleine stukjes) de gember en doe dit bij de pan in
  • De ene keer doe ik de kokosmelk voor het pureren door de andere keer erna… Het maakt eigenlijk niet zoveel uit.
  • Pureer de soep nu met de staafmixer zodat er geen stukjes meer inzitten
  • Je kan de soep in de kom bijvoorbeeld garneren met verse koriander, bieslook, pompoenpitten of bosuitjes

Wat is jouw favoriete soep?

Meer lekkere recepten voor soep:

Romige erwten en cashewnoten soep (echt een aanrader)

Maissoep

Romige wortelsoep met een vleugje sinaasappel

 

 

Pittige vegan pompoensoep

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

4 Reacties

Avatar
Sandra Brouwer september 19, 2018 - 11:21 am

Deze lijkt mij zo lekker. Ik ben dol op pompoensoep en alle andere soorten soep.

Reply
Avatar
Wijnand Brouwer september 19, 2018 - 11:23 am

Serieus, deze lijkt mij echt heel lekker. Nog nooit een pittige pompoensoep gemaakt.

Reply
Avatar
Rob Alberts oktober 21, 2018 - 12:32 pm

Lekker Met dikke plakken zwaar desembrood soppen.

Smakelijke groet,

Reply
Avatar
Eveline Meijvogel oktober 21, 2018 - 5:35 pm

Dat klinkt ook heel lekker!

Reply

Laat een berichtje achter