Home Blog Cashew Ravioli met Pompoen-salie Saus

Cashew Ravioli met Pompoen-salie Saus

Geschreven door Robin Fontijn
Cashew Ravioli met Pompoen- - zelf ravioli maken

Cashew Ravioli met Pompoen-salie Saus

Eigenlijk is dit recept per ongeluk ontstaan. Ik was een poging aan het doen tot het maken van cashew roomkaas alleen werd het niet helemaal zoals ik wou, het werd niet glad en de smaak kwam ook niet echt in de buurt van roomkaas. Weggooien vond ik geen optie, dus ik dacht na over hoe ik er nog wat mee zou kunnen maken. Ik had zin in pasta, maar ik kon het niet gebruiken als saus. Toen kwam ik op het idee om er een vulling van te maken voor ravioli. Het resultaat viel erg goed in de smaak! Inmiddels zijn er er een paar aanpassingen gemaakt aan het recept en deze deel ik nu met jullie!

Wat je nodig hebt voor de Cashew Ravioli met Pompoen

Voor het pastadeeg

  • 250 gram bloem (ik gebruikte volkoren spelt)
  • 100 ml water
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • Extra bloem om te bestuiven

Voor de vulling

  • 150 gram gebrande ongezouten cashews
  • 1 el citroensap
  • 50 gram gedroogde tomaten
  • Zout
  • Peper
  • 2 el edelgist
  • 1 teen knoflook

Voor de saus

  • 1/4 pompoen, gekookt in stukjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 1/4 Spaanse peper
  • 5 gram verse salie
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het! De Cashew Ravioli met Pompoen-

We beginnen met het pastadeeg. Meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar en kneed tot een stevige bal, voeg zo nodig wat extra bloem toe. Verpak de bal in wat folie en laat de bal 30 min rusten in de koelkast. Nu de vulling. Kook de cashews 10 min zodat ze zacht worden. Doe ze samen met de rest van de ingrediënten, behalve de gedroogde tomaten in een kom die geschikt is voor een staafmixer. Mix alles met de staafmixer glas en voeg de gedroogde tomaten, fijn gesneden toe. Verdeel nu de deegbal in vier stukken en haal ze door een pastamachine, of rol ze heel dun uit. Druk met de bovenkant van een glas rondjes uit het deeg en leg deze apart tot je dit met al het deeg hebt gedaan. Pak de vulling erbij en schep 1 tl vulling op een rondje deeg en sluit hem af door er nog één bovenop te doen en met een vork in de randjes te drukken. Doe dit totdat alle ingrediënten op zijn.

Voor de saus pureer je alle ingrediënten die je hiervoor nodig hebt tot een gladde saus. Snijdt de salie apart en doe deze door de saus. Zet de saus op laag vuur en laat deze opwarmen. Breng een pan met water aan de kook. Doe per keer ongeveer 5 á 6 ravioli’s in de pan. Ze zijn gaar als ze gaan druiven. Schep ze uit de pan en herhaal tot alles is gekookt. Voeg de ravioli bij de saus en garneer met wat extra salie.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter