Home Blog Vegan pompoentaart

Vegan pompoentaart

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan pompoen taart - pompoen - pompoentaart

Pompoen is een echte herfst/winter groente. Pompoen je kunt er zoveel meer mee, dan alleen die overheerlijke pompoensoep mee maken. Je kunt er mee bakken, koken, stoven, grillen etc.. Wij maakten er ook een lekkere vegan warme chocolade melk mee Deze keer delen we een super lekkere vegan pompoentaart met jullie …

Vegan pompoentaart wat heb je nodig?

400 g pomoen in stukjes (mag ook uit de diepvries)
1 el gebroken lijnzaad (het beste kun je ze zelf breken, dan zitten alle voedingsstoffen er nog in)
7 el kraanwater
230 g ongebrande pecannoten
50 g boekweitmeel of volkorenbloem
150 g gedroogde pruimen zonder pit
50 g kokosolie
2 tl gemalen gember
2 el ahornsiroop
½ tl zout
2 limoenen
160 g gezoete gecondenseerde kokosmelk (blik)
3 el maizena

Vegan pompoentaart hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Meng het gebroken lijnzaad met 2,5 el water en laat dit 5 minuten staan.
  2. Doe de pecannoten, het boekweitmeel, de gedroogde pruimen, kokosolie, gemberpoeder, ahornsiroop en het zout in de kom van de keukenmachine of in een kom voor de staafmixer.
  3. Voeg dan het lijnzaadmengsel aan het geheel toe en laat dit ongeveer 3 minuten meedraaien tot zich een bal vormt.
  4. vet ondertussen de taartvorm in en verdeel dan het mengsel in de taartvorm en druk dit stevig aan. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg. En bak het deeg 10 minuten in de oven en laat het daarna buiten de oven even afkoelen.
  5. Kook ondertussen de pompoenstukjes in water in ongeveer 10 minuten gaar. Rasp de groene schil van 1 limoen en pers alle vruchten uit. Giet de pompoen af en voeg de limoenrasp en -sap en kokosmelk toe. Pureer met een staafmixer.
  6. Meng de maïzena met 4 el water. Breng de pompoenpuree op middelhoog vuur al roerend aan de kook en voeg het maïzena mengsel toe. Laat 2 minuten al roerend zachtjes koken totdat er een pudding ontstaat. Neem de pan van het vuur. Giet de pompoenpudding in de taartbodem en laat buiten de koelkast afkoelen en opstijven. Dit duurt ca. 1 uur

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

Plants Only Kitchen | Vega Lifestyle Magazine oktober 18, 2020 - 5:55 am

[…] Vegan pompoentaart […]

Reply

Laat een berichtje achter