Home Blog 5x vegan warme herfst en winterdranken

5x vegan warme herfst en winterdranken

Geschreven door Robin Fontijn

Inmiddels is het al behoorlijk koud en guur in Nederland. En ik weet niet hoe het met jullie zit? Maar de herfst en de winter betekenen voor mij ook lekker genieten van heerlijke eten en de vele verschillende warme drankjes. Zeg nu zelf er is toch niets zo fijn als je opwarmen aan een mok warme dampende chocolademelk, met lekkere vegan slagroom!! Daarom heb ik mijn 5 favoriete warme herfst en winterdrankjes voor jullie op een rijtje gezet.

1. Salted caramel hot chocolate

Wat heb je nodig?

  • 500 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
  • 50 gram pure chocolade
  • 75 gram suiker
  • 200 ml kokosmelk
  • Vanille extract
  • Zoetstof naar keuze (niet nodig als je een gezoete plantaardige melk gebruikt)
  • Zout
  • vegan slagroom

Zo maak je het!

Doe de suiker in een pannetje op laag vuur en voeg na 1 minuut de kokosmelk toe. Kook dit net zo lang tot het een goudbruine kleur krijgt. Doe hier een tl zout bij. Voeg Verwarm de amandelmelk in een pannetje, als deze tegen het kookpunt aan zit voeg je de chocolade en 1 tl vanille extract toe en wat van de caramel. Doe het in een mok, spuit de slagroom er op en drizzle er wat van de caramel over.

2. Vegan pumpkin spice latte

Wat heb je nodig?

  • 400 ml plantaardige melk
  • 4 el pompoenpuree
  • 3-4 el agave siroop (of andere zoetstof)
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 3 espresso shots
  • 2 tl vanille extract

Zo maak je het!

Meng in een steelpannetje de plantaardige melk, pompoenpuree, agave en vanille extract door elkaar met een garde. Laat dit op medium vuur warm worden totdat het stoomt. Zet nu het vuur uit en doe de espresso en de kruiden erbij. Schenk het in een mok, en klaar!

3. Lavendel witte chocolademelk

Wat heb je nodig?

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el cacaoboter of vegan witte chocolade
  • 1 tl vanille extract
  • een paar takjes lavendel

Zo maak je het!

Doe alle ingrediënten bij elkaar, op medium vuur, in een steelpannetje. Blijf dit doorroeren met een garde totdat alles is opgelost. Schenk de chocolademelk in een mok en spuit er eventueel wat vegan slagroom op.

4. Pepernoten hot chocolate

Wat heb je nodig?

De basis van deze pepernoten hot chocolate is hetzelfde als de salted caramel hot chocolate.

  • Speculaaskruiden
  • Vegan slagroom

Zo maak je het!

Maak de chocolademelk volgens de instructies van de salted caramel hot chocolate. Voeg hier een el speculaaskruiden aan toe. Spuit de slagroom er op en strooi er nog wat kruiden overheen.

5. Vanille chai latte

Wat heb je nodig?

  • 2 zakjes chai thee
  • 300 ml water
  • 200 ml amandelmelk
  • Vanille extract
  • Agave siroop

Zo maak je het!

Kook het water in de waterkoker. Doe de theezakjes in de glazen en voeg het water hieraan toe en laat het ongeveer 3 min trekken. Verwarm de amandelmelk en voeg dit samen met 1 tl vanille extract en agave siroop op smaak toe aan de thee. Je zou hier eventueel wat vegan slagroom op kunnen spuiten.

Lekker voor erbij ….

You may also like

1 Reactie

Vegan pompoentaart | Vega Lifestyle Magazine oktober 2, 2020 - 6:00 am

[…] 5x vegan warme herfst en winterdranken […]

Reply

Laat een berichtje achter