Home ReceptenDessert KOKOSCHOCOLADEREPEN

KOKOSCHOCOLADEREPEN

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan chocolade kokos repen - vegan 5

Alweer zo’n lekker recept uit het vegan in 5 kookboek.

Kokoschocoladerepen wat heb je nodig?

Voor 8 stuks

  • 400 ml volle kokosmelk uit blik
  • 120 g gedroogd kokos
  • 5 el golden syrup
  • 150 g zuivelvrije pure chocolade
  • 25 g pistachenoten

We zijn dol op eten dat ons aan onze kindertijd doet denken en deze kokos-chocoladerepen brengen ons in één klap terug in de tijd. De pistachenoten zorgen voor kleur en knapperigheid, maar je kunt natuurlijk ook je eigen favoriete topping gebruiken.

Kokoschocoladerepen hoe maak je?

Maak het blik kokosmelk open om te kijken of de room gestold is. Zo niet, zet het blik dan 1 uur in de koelkast. Schep 150 g gestolde kokosroom uit het blik. Doe de kokosroom, het gedroogde kokos, de golden syrup en een snufje zout in een mengkom en roer tot ze volledig gemengd zijn. Vorm acht minirepen van het mengsel, leg ze op een diepvriesbestendige plaat en zet ze 1 uur in de diepvries, zodat ze stevig worden. Dop ondertussen de pistachenoten en hak ze grof. Zet ze apart. Breek de chocolade in stukjes. Doe ze in een hittebestendige kom die boven op een pan zachtjes sudderend water staat (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer af en toe, tot ze volledig gesmolten zijn. Haal de repen uit de diepvries en bedek ze met behulp van twee metalen lepels één voor één met gesmolten chocolade. Leg ze op een rooster (leg er een stuk bakpapier onder om eventuele druppels op te vangen) en bestrooi ze met pistachenoten. Laat de chocolade hard worden voordat je de repen serveert.

Tip

Probeer onze ‘schudtest’ wanneer je kokosmelk in blik koopt. Wij kopen geen blikken die een klotsend geluid maken, want dat kan betekenen dat de room niet stolt in de koelkast.

Bakken en koken zonder ei

Vegan GEVULDE ‘EIEREN’

You may also like

Laat een berichtje achter