BIETEN-APPELSALADE MET KORIANDER

vegan 5 - rode bietenappelsalade

Dit heerlijke recept komt uit het boek Vegan in 5. Met vijf ingrediënten kun je de lekkerste vegan recepten op tafel zetten. Dat bieten gezond zijn kun je lezen in het recept van de rode bietensoep

BIETEN-APPELSALADE MET KORIANDER, wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 3 middelgrote rauwe rode bieten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 granny smiths
  • 70 g radijsjes
  • flinke handvol verse koriander
  • plus extra voor erbij

Deze kleurrijke salade is fris, zit boordevol smaken en is ons favoriete gerecht als we vrienden op bezoek krijgen en een gezonde en voedzame maaltijd voor hen willen maken. We roosteren de bieten meestal van tevoren en mengen de ingrediënten op het laatste moment.

BIETEN-APPELSALADE MET KORIANDER, hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 °C. Wikkel de rode bieten in een stuk aluminiumfolie en rooster ze 45-60 min. in de oven, afhankelijk van het formaat van de bieten. Verwijder de folie wanneer de bieten gaar zijn en laat ze afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt. Maak de dressing: pel het teentje knoflook en hak het fijn. Meng het in een kleine mengkom met 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 2 eetlepels appelazijn en flink wat zout en peper. Zet de dressing apart. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze in 16 partjes. Snijd de boven- en onderkant van de radijsjes en snijd ze met een scherp mes of een mandoline in dunne plakjes. Hak de koriander grof, doe hem in een grote slakom en voeg de partjes appels en plakjes radijs toe. Pel de bieten zodra ze voldoende afgekoeld zijn en gooi de schillen weg. Snijd de bieten in acht partjes en doe ze in de slakom. Schenk de dressing over de salade en schep alles om. Strooi wat extra gehakte koriander over de salade en serveer.

Welke appel?

Wij houden erg van granny smiths omdat ze knapperig en friszuur zijn, maar je kunt ook cox of zelfs golden delicious gebruiken als je die appels lekkerder vindt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *