Pesto, zeven keer met een ander kruid …

Spinazie pesto met een vleugje munt

Zelf vegan pesto maken is echt super simpel en veel lekkerder dan de kant en klare. Je kunt het bij allerlei gerechten gebruiken. Het is een koude Italiaanse saus. Inmiddels is pesto ook buiten Italië erg populair en daardoor niet meer weg te denken uit de Nederlandse keuken.

Pesto betekend in het in Nederlands pletten en dat is ook precies wat het is. Pletten en fijn malen van verschillende ingrediënten.

Waar gebruik je pesto voor?

De meeste mensen kennen pesto wel. Meestal wordt het gebruikt als smeersel op bijvoorbeeld stokbrood of toast. En als saus (smaakmaker) door de pasta. Je kunt het ook gebruiken als smaakmaker op pizza’s, bruschetta’s, door salade als dressing, op gebakken of gegrilde groentes is het ook erg lekker.

Zelf maken

Pesto is echt in een handomdraai zelf gemaakt. Waarom zou je het dan uit een potje (met veel zout, suiker en andere E-nummers kopen?) uit de supermarkt kopen? Zelf gemaakt zoveel lekkerder en gezonder dan kant en klaar uit een potje. En bij deze weet je zeker dat ze vegan zijn.

Basilicum

Bij een groene pesto is basilicum meestal het hoofd ingrediënt. Wij gebruiken basilicum zeker regelmatig in onze pesto’s. Er zijn veel meer kruiden waar je een lekkere pesto mee kunt maken.
Enkele kruiden die zeer geschikt zijn om een pesto mee te maken:

zevenbladpesto - vegan pesto – vegan – zevenblad – vegan recepten – zevenblad recepten – vegan eten – vegan food – vegan magazine – vegan tijdschrift – veganistisch recept – veganistisch eten – veganistische pesto – zevenblad salade – vegen salade van zevenblad – zevenblad stamppot – zevenblad soep – vegan soep – veganistische soep – veganistische stamppot – zevenblad in bladerdeeg

Basis recept

Dit is ons basis recept, je vervangt dan iedere keer de kruiden voor het kruid waar je het mee wil gaan maken. En weet je wat ook lekker is … De kruiden mengen. Bijvoorbeeld, zevenblad met daslook, of brandnetel met dovenetel of …

  • 150 gram spinazie, brandnetel, daslook of.. Kies hier je kruid waarmee je de het gaat maken.
  • 60 gram cashewnoten
  • 10 blaadjes verse munt
  • 75 gram vegan Parmezaanse kaas
  • 30 ml haver melk (of andere plantaardige melk) deze bijvoorbeeld

Hoe maak je deze …

  1. Was de kruiden goed schoon.
  2. Doe alles in een kom en pureer het fijn met de blender. En hij is klaar voor gebruik.

Naast de bekende groene variant is er ook een rode versie. Dit is ons favoriete recept: Zongedroogde tomaten met cashewnoten.

Zongedroogde tomaten pesto - veganistisch recept - pesto recept - vegan lifestyle

Deze variant vinden wij ook erg lekker: Vegan paddenstoelen-tapenade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *