Golden milk ofwel Gouden melk, wat doet het voor je?

Golden milk waar is het goed voor? Hoe maak je Golden milk?

Golden milk (gouden melk) ook wel eens Tumeric Latte genoemd. Gouden melk is een eeuwenoude ayurvedische drank met als belangrijkste ingrediënt kurkuma. De kurkuma bevat curcumine en heeft daarmee de vele heilzame voordelen je gezondheid.

Voor de gouden melk maak je een gouden pasta. Deze gouden pasta, maak je van kurkuma, extra virgin kokosolie en zwarte peper. De kokosolie en met name de zwarte peper zijn nodig om de curcumine duizend maal beter op te kunnen nemen in je lichaam.

Voordelen van Golden milk

  • Natuurlijk antibiotica
  • Werkt bloed reinigend
  • Reinigende werking op het hele lichaam
  • Helpt bij chronische aandoeningen zoals: Artritis
  • Bloedsuikerproblemen
  • Inflammatie (ontstekingen)
  • Menstruatie klachten
  • Bloedarmoede
  • Verbetert je geheugen en je hersenfunctie
  • Helpt bij een hoge bloeddruk
  • Houdt de huid mooi, helpt bij huidproblemen
  • Helpt je cholesterol op peil te houden
  • Helpt bij verkoudheid
  • Het werkt als een pijnstiller om hoofdpijn te verminderen
  • Dit is zomaar een greep uit de positieve werking van Golden milk

Om de Gouden pasta te maken heb je nodig:

  • Koffiemolen om de zwarte peperkorrels te malen of je gebruikt zwarte peper poeder.
  • Schaaltje waar de Kurkuma in gaat
  • 2 kopjes voor water
  • Pannetje
  • Garde
  • Glazen potje met deksel voor de Gouden pasta

Als je deze Gouden pasta op een juiste en eenvoudige manier bereidt met de kurkuma en de zwarte peper kun je hiervan een Gouden melk bereiden die vele gezondheidsvoordelen en therapeutische werkingen oplevert. Het is o.a. ontstekingsremmend, pijnstillend, werkt als antioxidant en nog veel meer…

Hoe bereid je de Gouden pasta?:

  • 100 gram kurkuma (liefst vers of van de natuurwinkel)
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 2 kopjes water
  • 3 eetlepels kokosolie
  1. Doe de gemalen Kurkuma in een pannetje
  2. Schep 3 theelepels zwarte peper in een koffiemolen en maal de korrels tot poeder.
  3. De gemalen peper gaat bij de kurkuma in het pannetje
  4. Voeg 2 kopjes water toe
  5. Roer met een garde het geheel tot een gelijkmatige massa
  6. Zet het pannetje op een laag vuur en verwarm deze massa tot een smeuïge stevige pasta
  7. Voeg 3 eetlepels kokosolie toe en vermeng dit met de pasta op een laag vuur.

Laat de pasta 10 minuten op een laag vuur staan, hierdoor kan de curcumine goed opgenomen worden door de zwarte peper en de werkzame eigenschappen van kurkuma verhogen.

Als De Gouden pasta klaar is gaat in een glazen potje, laat afkoelen en zet dan in de koelkast.

In de koelkast blijft de pasta 2 weken bruikbaar.

Gouden melk maken

Neem een theelepeltje van de zelfgemaakte Gouden pasta en vermeng met 2 kopjes van je favoriete plantaardige melk. Verwarm en vermeng dit op een laag vuur, niet laten koken. Voeg eventueel vegan honing, vanille of kaneel toe en je melk is klaar!

Geen zin om eerst een gouden pasta te maken? Met dit recept kun je meteen een Golden milk maken.

Voor 2 koppen Golden Milk

Doe onderstaande ingrediënten in een pannetje en warm op.

  • 450 ml biologische amandeldrink
  • 2 theelepels kurkumapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • snufje cayennepeper
  • snufje kaneel
  • klein snufje zout
  • vleugje zwarte peper

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *