Spinazie pesto met een vleugje munt

Spinazie pesto met een vleugje munt

Spinazie pesto: Pesto ik ben er dol op en het is nog eens super gezond ook. Zo ook deze! Deze is heerlijk fris dat komt door het vleugje verse munt wat er door zit. Deze pesto is heerlijk op een stokbroodje, cracker, toastje, om rauwkost in te dippen, of door een pasta. Dit zijn zomaar enkele voorbeelden waar deze pesto heerlijk bij is.

Dippen maar

Deze spinazie pesto dip leent zich er uitstekend voor om rauwkost zoals partjes: Wortel, komkommer, paprika, bleekselderij, stukjes radijs, cherrytomaatjes of rettich bijvoorbeeld.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke Spinazie pesto?

  • 150 gram spinazie
  • 60 gram cashewnoten
  • 10 blaadjes verse munt
  • 75 gram vegan parmezaanse kaas
  • 30 ml haver melk (of andere plantaardige melk)

Hoe maak je deze Spinazie pesto?

  1. Was de spinazie goed schoon.
  2. Doe alles in een kom en pureer het fijn met de blender. En de Spinzie pesto is klaar voor gebruik.

Dit gerecht is lekker als bijgerecht, voor bij de borrel of op tafel bij een verjaardag bijvoorbeeld. Soms smeer ik een aantal stokbroodjes en zet het dan op tafel. Uiteraard kun je ook de spinazie pesto in een kommetje doen met een mesje en de stokbroodjes in een mandje. Zo kan iedereen zelf kan smeren. Ook kun je een de dip in een kommetje doen en er dan verschillende soorten rauwkost erbij serveren. Er zijn nog veel meer ideeën waar deze dip goed bijpast, maar dit zijn mijn favorieten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *