Bulgarije een leuk vakantieland

Bulgarije

Bulgarije heeft als vakantieland veel te bieden. Wij waren dan ook erg blij verrast tijdens onze reis in Bulgarije. Je vind er zon, zee en een prachtig strand. Een deel van Bulgarije ligt aan de zwarte zee. Steeds meer mensen ontdekken Bulgarije als vakantie land en dat snappen wij na onze vakantie in Bulgarije helemaal. Of je nu lekker met je gezin, of juist met je vrienden of vriendinnen lekker wil gaan genieten. Dan ben je in Bulgarije aan het juiste adres. Sunny Beach is wel de place to be voor je vakantie!

Bulgarije als vakantieland

Bulgarije is echt een mix van cultuur, avontuur, prachtige natuur, eeuwenoude cultuur, mooie en sfeervolle steden en niet te vergeten een bruisend uitgaansleven. Het leven daar is ook heel betaalbaar. Voor een goed hoofdgerecht betaal je bij veel restaurants nog geen € 7,50. Uiteraard zijn er ook genoeg toeristische prijzen, en dan nog altijd goedkoper dan in Nederland.

Zon, zee strand én uitgaan in Sunny Beach

Dé badplaats van Bulgarije is Sunny Beach. Een prachtig zandstrand aan de Zwarte zee. Tijdens je vakantie in Bulgarije kun je lang (15 zon uren per dag), genieten van de zon. Je kunt op vele manieren genieten van de zee. Je kunt er prima in zwemmen, wat mij opviel was dat de Zwarte zee helemaal niet echt zout is. Het water kwam op een gegeven moment in mijn mond en was heel minimaal zout. Naast zwemmen, kun je er ook leuke watersporten doen. Jetskiën, op de bananenboot of sofa (is een grote ronde band waar je met 4 personen op kunt zitten en gaat dan net zoals de bananenboot wild door het water). Duiken bieden ze er ook aan, maar er schijnt vrij weinig te zien te zijn. En alleen leuk voor je duikkilometers …

Als de zon onder gaat, is het leven in Sunny Beach nog lang niet voorbij. Er is een leuk centrum met een toffe en behoorlijke lange boulevard. Met leuke winkeltjes, kermisattracties, helaas ook veel dierenleed (fotostands, waar je op de foto kunt met papegaaien, toekan, baby krokodillen en slangen bijvoorbeeld. In dit artikel ga ik over waarom dit dierenleed is dieper in. Je kunt hier ook prima uitgaan, er zijn dan naast veel gezinnen ook veel jongeren te vinden in Sunny Beach.

Nessebar

Nessebar is een dorpje gelegen op een rotsachtig schiereiland vlakbij Sunny Beach. De inwoners noemen Nessebar ook wel de ‘Parel van Bulgarije’. Ja, ja ik hoor jullie al denken, die zijn natuurlijk bevooroordeeld, maar niets is minder waar. Nessebar is echt prachtig. Samen met de kids heb ik er een geweldige dag we hebben prachtige orthodoxe kerken gezien. Genoten van een heerlijke lunch op een van de mooie terrasjes aan de waterkant

Nessebar bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude deel, dat sinds 1983 in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is echt prachtig. Hier vind je dan ook de mooie orthodoxe kerken, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes aan het water.

Nessebar heeft veel kleine klinkers (stenen) in het centrum liggen. Daarom is het met een kinderwagen of een rolstoel wel een stuk lastiger. Ook met hakken is het best lastig lopen.

Naar Nessebar vanuit Sunny Beach

Er zijn meerdere mogelijkheden die naar Nessebar leiden … Zo kun je er met een auto en taxi heen. Er gaat vanuit Sunny Beach ook een treintje naar toe. En je kunt ook zoals wij gedaan hebben er met de boot heen. Op de boulevard is een pier en vanaf daar vertrekken om de 20 minuten boten richten Nessebar. Je kunt ook een excursie boeken naar Nessebar, maar er zelf heen gaan is veel leuker!

Geld pinnen

De Bulgaarse munteenheid is de lev. Het advies van de reisleidster was om niet te pinnen bij de losse automaten, die langs de weg staan. Deze willen nog wel eens een pas inslikken of het geld twee keer afschrijven. De tip was om te pinnen bij de bank op de boulevard of bij een pin in de supermarkt. Het beste kun je verder overal zoveel mogelijk contant betalen.

Vegan in Bulgarije

Vegan is hier nog niet zo bekend, maar er zijn wel mogelijkheden. In de restaurants, moet je hier wel duidelijk naar vragen. Het zijn vooral salades en gegrilde groenten. Op de boulevard zitten ook een Subway en een Burger King, met de bekende vegan opties. In meerdere supermarkten zijn vegan producten o.a. van Alpro verkrijgbaar. Wij hadden een All in hotel en daar waren veel groentes, rauwkost, gepofte aardappels, friet en salades. Zelf had ik vegan boter en mayonaise meegenomen.

Wij hebben onwijs genoten van onze relaxte vakantie in Bulgarije.

Dit is ook leuk om te lezen:

2 thoughts on “Bulgarije een leuk vakantieland

 • Anne says:

  Hi Yvonne,

  Super leuk om te lezen dat je het zo leuk vond bij ons in Bulgarije. Ik ben stiekem wel heel benieuwd hoe het met het katje gaat 😉
  Wie weet in een volgende post…

  Groeten van het team reisleiding hier ter plaatse!

  • Vega Lifestyle says:

   Hoi Anne,

   Wat super leuk.

   Met het poesje gaat het goed. Helemaal gezond en hopelijk mag ze eind aug mee naar Nederland. We kunnen niet wachten. Ja ga er binnenkort over schrijven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *