Op stap in eigen land: Dordrecht

dordrecht een leuk dagje uit. Heerlijk vegan eten bij Vila Augustus

Dordrecht: Oftewel een rondje Dordt! Dordrecht is zo’n stad die je echt gezien moet hebben en waar je gerust een hele dag (of langer) rond kunt struinen. Er is van alles te zien en te beleven in het schilderachtige, oude centrum. Mooie gebouwen, prachtige kerken en interessante musea, zoals het Dordrechts Museum en het Huis Van Gijn, een statig grachtenpand waar je een kijkje neemt in het leven van 100 jaar geleden. En ondertussen geniet je van het water dat je overal tegen komt; de pittoreske grachten en het stoere Groothoofd.

Villa Augustus

Wij beginnen ons dagje Dordt in Villa Augustus, een van de hipste hotspots van de stad. Weliswaar aan de rand van de stad, maar vanaf daar wandel je in 10 minuten naar het centrum van Dordrecht. De Villa ligt aan het Wantij en bestaat uit een pompgebouw en een watertoren, waarin een restaurant, markt en hotel zijn ondergebracht. En dit alles staat in een hele grote moestuin, waarvan alles vers door de koks in het restaurant wordt gebruikt. Er is een ruime keuze aan veganistische gerechten in de super gezellige binnenruimte of op het grote terras met uitzicht op de moestuin.

Lopen maar …

Nadat je iets lekkers hebt gegeten, heb je genoeg energie om te gaan wandelen richting het centrum. Eerst kom je langs het Energiehuis, ook al zo’n fantastisch oud en industrieel gebouw dat nu in gebruik is als cultureel centrum met restaurant. Vergeet niet om foto’s te maken van het water en de schepen voordat je aankomt in de Voorstraat met veel antiekwinkels. Vanaf hier wandel en slenter je gewoon door de stad en kom je al het moois vanzelf tegen. Je komt langs leuke winkeltjes met mooie en lekkere dingen en veel restaurantjes waar vegan gerechten op de kaart staan. Neem ook genoeg tijd voor alle bruggetjes over de grachten en het uitzicht op de Merwede.

Hoe kom je er?

Kom je met de auto dan kun je vrij parkeren in de wijk bij Villa Augustus; kom je met de trein dan begin je bij het station te wandelen en volg je de bordjes naar het Energiehuis en Villa Augustus. Als je met de auto komt, kun je aan het eind van de dag nog allerlei lekkers in de Markt van de Villa kopen voor thuis (of je boekt een hotelkamer in de toren en geniet nog even verder, het ontbijt de volgende ochtend is super); kom je met de trein dan neem je een flinke pauze bij de Villa voor iets lekkers en een wandeling door de tuinen.

Enkele leuke vegan hotspots in Dordrecht:

Heel veel plezier en een fijne dag in het mooie Dordrecht!

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *