Geld besparen en daarvan lekker op vakantie

besparen op je boodschappen

Geld sparen of besparen hoe doe je dat? Wij besparen nu al een aantal maanden op onze boodschappen en van dat geld kunnen we nu lekker op vakantie.

Hoe bespaar je op je boodschappen?

Er zijn een aantal tips, die je helpen om iedere week flink te besparen op je boodschappen. Sommige lijken misschien voor de hand liggend of zelfs kinderachtig, maar helpen echt. Eentje daarvan is betaal contant, sinds ik dat doe … is er een wereld voor mij open gegaan.

Maak een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje is niet alleen super handig (zo vergeet je niets meer), maar bespaart ook veel geld. Je koop minder snel impuls aankopen. Het is ook veel duurzamer, ja gaat na wat er allemaal nog in je kast, koelkast en vriezer aanwezig is. En op basis daarvan maak je een weekmenu en vul je, je boodschappen lijstje aan.

Betaal contant

Dit doe ik sinds oktober. Ik heb uitgerekend wat ik in de weken ervoor aan boodschappen uitgaf en wat ik nu precies nodig heb. Ik heb een vast week budget vastgesteld. Ik pin iedere week dit bedrag en doe dit in de boodschappen portemonnee. Door je boodschappen contant af te rekenen. Ben je veel bewuster bezig met wat je uitgeeft.

Let op aanbiedingen

Zelf heb ik van bepaalde dingen graag van een merk. En dan is het slim om de aanbiedingen in de gaten te houden. Rij er geen kilometers voor om, dan schiet het ook niet op. Maar zelf kom ik regelmatig op andere plekken, bij andere supers. Van veel producten is een eigen merk ook prima en soms zelfs nog lekkerder (zoals de vegan bitterballen van de AH, die zijn veel lekkerder).

Aanbiedingen potje

Je kunt ook een aanbiedingen potje maken. Kijk wat voor jouw budget past. Ik heb hier € 50 in en koop daar extra aanbiedingen van. Hier doe je dan weer het geld wat je van je weekboodschappen overhoud in.

Geld sparen

Stop het geld dat je bespaart in een potje of open een spaarrekening en stort het geld hierop. Je zou je verbazen hoeveel dit ongemerkt nog is, wat je bespaart en zo dus spaart. Kijk bij welke bank je de hoogste spaarrente krijgt om zo een beetje meer te sparen.

Op vakantie

Wij hebben afgelopen maanden veel geld bespaart op onze boodschappen. Bij bezuinigen denk je misschien aan honger lijden. Gelukkig is dat helemaal niet zo. Wij hebben gezond en lekker gegeten en er was zeker ook nog ruimte voor af en toe snoepen. Van het geld wat wij bespaart hebben gaan we nu lekker op vakantie.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *