Bamboe ondergoed duurzaam en betaalbaar

bamboe ondergoed en kleding is echt super duurzaam

Bamboe ondergoed: Voor ons is het kopen van eerlijke en duurzame kleding erg belangrijk. Daarom is kleding van bamboe ook zo goed alternatief. En een prettige bijkomstigheid bamboe kleding is heel prettig om te dragen. Het gebruik van bamboe wordt steeds populairder. Maar wat zijn nou precies de voordelen van bamboe? Wij leggen het je graag uit!

Bamboe onderkleding zit lekker en comfortabel

We zetten de voordelen van bamboe graag even voor je op een rijtje:

  • Zijdezacht: De stof valt soepel en voelt zijdezacht aan. Dit komt door het ronde oppervlak van de bamboevezels. Een hoog draagcomfort dus!
  • Thermo comfort: Bamboetextiel zit warm, maar is daarnaast ook ademend. De open structuur van de bamboevezels zorgt hiervoor.
  • Fris: De bamboevezels zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen.
  • UV-bescherming: Bamboe is van nature UV-beschermend en filtert 98% van de schadelijke UV-stralen.
  • Goed voor de huid: Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is bamboe ondergoed perfect! Bamboeis namelijk anti-allergeen.

Zijde zacht toch beresterk

De vezels van de bamboe voelen dan wel lekker zacht aan, maar zijn wel erg sterk. Hierdoor heeft de kleding een langere levensduur. Je kunt bamboe ondergoed (kleding) gewoon zo vaak uitwassen als je wil. Zo heb ik gehoord en gelezen dat je ondergoed van bamboe niet dagelijks hoeft te verschonen. Het klinkt misschien niet meteen heel erg fris. Bamboe absorbeert en verdampt vocht en zorgt ervoor dat tot 99% van alle bacteriën dood gaan en voorkomt zo nare luchtjes. Hierdoor hoef je je short (onderbroek) of BH minder vaak te wassen en dat bespaart weer water. Echter kun je het wel na elke dag wassen. Ook dan blijft je ondergoed van bamboe mooi. De combinatie vanelastaan en katoen met bamboe zorgt voor een extra sterke stof en een perfecte pasvorm.

Bamboe kleding een duurzamer alternatief

Bamboe is erg duurzaam, dat komt omdat de bamboeplant de snelst groeiende plant (gewas) is. Bamboe kan overal groeien. Echter raad ik het je niet aan om in je tuin te planten, het groeit zo snel. Dat het al snel een heel oerwoud is in jouw achtertuin, maar ook in die van je buren. En nog een mooie bijkomstigheid van de bamboeplant. Het heeft niet veel water nodig. bamboe heeft namelijk voldoende aan natuurlijke regenval en zorgt voor minder verdamping. Ook hoeven er geen bestrijdingsmiddelen zoals pesticides of insecticiden gebruikt te worden. Dit regelt de plant zelf, doordat hij zelf een antibacteriële stof aanmaakt. En dan zijn er nog meer voordelen. De bamboe neemt 35% meer CO2 op dan andere planten en 10x meer oogst dan katoen.

En hoe zit het dan met de panda’s?

Ja ik hoor je nu denken, leuk al die voordelen. Maar de panda’s leven van bamboe. Dat klopt helemaal, maar er is meer dan genoeg voor de panda en voor de mens. De panda eet namelijk vooral de bamboesoorten met laaghangende bladeren. De bamboesoort die gebruikt wordt voor de kleding heet Moso en deze is juist heel groot en lang. Deze kan wel meer dan 3 meter hoog worden.

Ondergoed van bamboe

Natuurlijk wil je nu graag weten hoe dat zit met dat ondergoed van bamboe. Wat ik zelf erg fijn vind is dat het naadloos ondergoed is. Naadloos … je het is echt helemaal naadloos. Dus geen striemen meer als je verkeerd gezeten hebt of net iets te veel gegeten hebt. Het is niet alleen heel erg fijn om te dragen. Het andere voordeel is dat je het niet onder je kleding ziet zitten. Je kent het wel, in die mooie strakke broek, waar je dan de hele onderbroek kunt zien zitten.

Bamboo Basics

Bamboo Basics zijn er in alle soorten en maten. Leuke shirts, boxershorts, sokken, bh’s, slips en shorts bijvoorbeeld. Met goed zitten onderkleding voel je, je veel beter. En dat straal je ook dan ook uit.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *