Polenta garden

Polenta garden

Polenta garden: Welkom in deze heerlijk groentetuin. Op een basis van mais-polenta dansen de smaken van: rijke kruiden en verschillende groenten met verse peterselie, in je bord. Met een lekkere bite van de polenta!

Vegan Today

Dit lekkere recept is van Vegan Today de vegan maaltijdbox.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke Polenta garden?

Voor 4 personen:

  • 150 g champignons
  • 250 g polenta
  • 100 g spinazie
  • 1 paprika
  • 4 stengels bosui
  • 2 tl komijnzaad
  • 400 g gepelde tomaten (1 blik),
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 6 takjes peterselie
  • 2 bouillon blokjes
  • 1 liter water
  • eetlepel suiker
  • Olie
  • zout en peper naar smaak
Polenta garden

Hoe maak je de Polenta garden?

  1. Zet het water in een pan met de bouillonblokje op het vuur. Wanneer het begint te koken, voeg je de polenta toe. Roer goed en laat 1 of 2 minuten doorkoken. Neem de pan dan van het vuur en verdeel de polenta gelijkmatig als een bodembasis op de bodem van de schaal waarin je het gerecht straks serveert.
  2. Snijd de bosui fijn, de paprika in lange reepjes en de champignons in medium dikke plakjes.
  3. Doe een beetje olie in een wok of diepe pan. Voeg de bosui en paprika toe. Bak een paar minuten.
  4. De champignonplakjes en de spinazie mogen worden toegevoegd. Bak en roer goed voor nog een paar minuten. Zout en eventueel peper kun je naar eigen smaak toevoegen.
  5. Voeg de gepelde tomaten toe met de helft van het sap uit het blik. Voeg de kruiden en suiker toe. Roer goed voor 2 minuten en zet de pan van het vuur.
  6. Schep de volledige inhoud van de pan uit over de polenta. Doe dit zodanig dat alle groenten gelijkmatig over de bodem van polenta zijn verdeeld.
  7. Snijd de peterselie fijn en decoreer het gerecht ermee.

VOEDINGSWAARDEN:

Per portie voor 1 persoon: Kcal: 630, Vet: 3,5 g, Verzadigde vetten: 2 g, Koolhydraten:16 g, suikers:4,2 g, Eiwit 5.5 g, Zout: 0,46 g

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.