Afvallen en buikvet verbranden

Afvallen en buikvet verbranden

Afvallen en buikvet verbranden: Bij het afvallen gaat het vaak om het buikje wat aangepakt moet worden. In dit artikel delen we de beste tips voor het verbranden van overtollig buikvet.

Buikspieroefeningen?

Veel mensen denken bij buikvet verbranden aan het eindeloos doen van allerlei buikspieroefeningen. De waarheid is echter dat je niet kan sturen op welke plaats, op je lichaam, je vet verbrand. Om buikvet kwijt te raken zal je algehele vetpercentage omlaag gebracht moet worden. Het vet rondom de middel wordt dan automatisch ook minder.

Zo is het mogelijk om het buikvet kwijt te raken zonder ooit maar één buikspieroefening gedaan te hebben. Of zonder überhaupt gesport te hebben. Afvallen is voor 80% dieetaanpassingen en voor 20% bewegen. Bewegen helpt dus wel maar is niet noodzakelijk. Door goed op de voeding te letten kunnen ook al verbluffende resultaten worden behaald. Door te sporten kan je wel sneller je streefgewicht bereiken en kan je deze makkelijker behouden.

Afvallen en buikvet verbranden … Tip 1: drink groene smoothies met spinazie

Spinazie bevat een stofje wat helpt als je wilt afvallen. Dit is het stofje thylakoïde wat ervoor zorgt dat de hedonische honger wordt onderdrukt. Hedonische honger is de drang om te eten om plezier te krijgen zonder energie tekort. Het zijn met name de suikerrijke en vetrijke voedingsmiddelen waar we plezier uit halen. Dit type lekkere trek wordt dankzij thylakoïde onderdrukt waardoor het makkelijker wordt om de afvaldoelstellingen te behalen.

Een andere gunstige eigenschap van spinazie is dat het zorgt voor de activatie van het verzadigingshormoon leptine. Hierdoor zal je minder eetlust hebben.

Een groene smoothie maak je door spinazie met wat fruit en water in de blender te mengen tot een mooi glad geheel. In plaats van water kan je ook een plantaardige melkvervanger gebruiken zoals ongezoete amandelmelk. Hier vindt je een 8-tal groene smoothie recepten die geschikt zijn voor het afvallen.

Afvallen en buikvet verbranden … Tip 2: sla af en toe een maaltijd over

Intermittent fasting is het vasten met tussenpozen. Het is een populaire manier om af te vallen en buikvet kwijt te raken. Het voordeel is dat deze methode niet voorschrijft wat je mag eten maar wanneer je mag eten. Je kunt dus gewoon hetzelfde blijven eten dan je normaal gesproken doet.

Met intermittent fasting is het de bedoeling dat je een periode van minimaal 12 aaneengesloten uren niets eet. Je glycogeenvoorraden raken dan uitgeput en je lichaam wordt dan gedwongen om vet te gaan verbranden. Glycogeen is de vorm waarin glucose in het lichaam wordt opgeslagen.

Het leuke van intermittent fasting is dat je meer afvalt dan je op basis van calorierestrictie zou verwachten. Dit komt door het effect van het vasten op de hormoonhuishouding. Er zijn aanwijzingen dat de insulinegevoeligheid verbetert. Dit is gunstig voor het afvallen omdat er minder insuline nodig zal zijn om glucose uit het bloed op te kunnen nemen. Lage insulinespiegels zijn een voorwaarde om af te kunnen vallen. Hoge insulinespiegels zorgen voor de opslag van vet.

Ook zal door het vasten het menselijke groeihormoon toenemen. Dit hormoon bevordert niet alleen spiergroei maar stimuleert ook het verbranden van vet.

Een veel toepaste manier van intermittent fasting is het 16/8 schema. Hierbij vast je 16 uur waarna je een tijdvenster van 8 uur hebt waar binnen je kunt eten. Dit klinkt misschien heftig maar het valt best mee. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het overslaan van het ontbijt en pas weer te eten als het lunchtijd is.

Een andere methode die ook populair is, is wat flexibeler: je slaat gewoon een maaltijd over als je weinig tijd hebt om te eten. Stel je moet overwerken; je slaat het avondeten dan over en je eet pas weer de volgende dag bij het ontbijt.

Afvallen en buikvet verbranden … Tip 3: pas op voor chronische stress

Voor mensen die chronische stress hebben is het zo goed als onmogelijk om vet te verbranden. Chronische stress is stress die langdurig aanhoudt. En is vaak het gevolg van een hoge werkdruk, maar kan ook veroorzaakt worden door iets buiten het werk, zoals relatieproblemen of de zorg voor een ziek familielid.

Chronische stress zorgt voor de aanmaak van cortisol, het stress-response hormoon. Dit is ongunstig voor de gezondheid en voor als je af wilt vallen. Het zorgt ervoor dat de stofwisseling trager wordt en het zorgt voor het vasthouden en opslaan van vet. Precies het tegenovergestelde van wat nodig is om buikvet te verbranden.

Heb je last van chronische stress en je wilt je buikje aanpakken, dan is de eerste stap die je zult moeten nemen het verminderen van stress zijn. Lukt het niet om de stressoren uit je leven te verbannen dan is het in ieder geval belangrijk om tegenover stress ontspanning te zetten. Zo kan je met meditatie de cortisolspiegel al met 20% naar beneden brengen. Veel mensen hebben ook baat bij yoga en ademhalingsoefeningen.

Zorg ook voor voldoende nachtrust. Een nachtrust die korter is dan 6 uur is voor het lichaam ook een vorm van stress en verhoogt de cortisolspiegels.

Afvallen en buikvet verbranden … Tip 4: drink groentesap in plaats van vruchtensap

Veel mensen drinken regelmatig een glas vruchtensap vanwege de vitaminen die erin zitten. Vruchtensap is echter rijk aan suikers. Ook al zijn deze suikers natuurlijk, ze zorgen wel voor een piek in de bloedsuikerspiegel. In een glas vruchtensap zit vaak net zoveel suiker als in een glas cola. Het effect is dan ook hetzelfde.

Indien je fruit eet dan eet je ook de vezels. Deze vezels vormen aan de binnenwand van de dunne darm een gelachtige laag. Deze laag zorgt ervoor dat de opname van glucose wordt vertraagd en geleidelijk in het bloed komt. Hierdoor heb je geen piek in de bloedsuikerspiegel. Deze piek in de bloedsuikerspiegel zorgt ervoor dat je veel insuline aan zult moeten maken wat zorgt voor de opslag van vet.

Een mooi alternatief voor vruchtensap is groentesap. Groentesap is ook erg rijk aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en spoorelementen maar zonder de zonder suikers. Een glas groentesap is suiker- en caloriearm en past daarom in een dieet wat gericht is op het verbeteren van de gezondheid en het behalen (en behouden) van een gezond gewicht.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *