Vegan burrito bolognese

vegan Burrito Bolgnese een super makkelijk en lekker recept

Vegan burrito bolognese: Burrito’s of wraps zijn eigenlijk altijd wel een succes. Deze helemaal door de lekkere bolognese die erbij zit. Zo lekker.

Dit heerlijke Vegan burrito bolognese recept is een recept van Vegan Today. Bij Vegan Today hebben ze de lekkerste vegan maaltijdboxen. Iedere week is er een nieuwe box met drie heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen zodat je iedere week zeker bent van een box vol lekkere ingrediënten en drie heerlijke recepten. Ook kun je de box een keer los bestellen of af en toe los bestellen. Het is maar net wat jij wil of wat jou goed uitkomt.

Wat heb je nodig voor deze Vegan burrito bolognese?

Voor 4 personen

  • 8 tortilla’s
  • 400 gr vegan gehakt
  • 2 uien, 300 gr champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 tl komijn
  • 600 ml tomatensaus
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 gr rode bonen (blik)
  • 2 el oregano
  • 2 tl rozemarijn
  • chili twee stuks

Hoe maak je deze heerlijke Vegan burrito bolognese?

  1. Snijd de ui fijn, de paprika in dunne reepjes en de champignons in plakjes.​
  2. Fruit de ui 3 minuten in een pan met een beetje olie. Voeg de paprika reepjes en de champignons toe en bak tot alles goed gebakken is.
  3. Je kunt nu de bonen toevoegen en laat nogmaals drie minuten door bakken.
  4. Voeg de helft van de tomatensaus, de rozemarijn, paprikapoeder en de komijn toe en roer goed voor 2 minuten.​
  5. Smeer de tortilla’s in met een dunne laag tomatensaus. Vul de tortilla’s met de mix van ui, bonen, champignon en paprika (maak een “rij” met de vulling in het midden) en rol ze tot een “burrito”. We leggen ze op een bakplaat met bakpapier en bewaren voor later.​
  6. Voeg de gehakt aan de vorige pan toe samen met die andere helft van de tomatensaus. Voeg een scheutje olijfolie, een snufje zout en oregano toe (bewaar een beetje oregano) en kook gedurende 5 minuten op middelhoog vuur.​
  7. Doe de bolognesa op de burritos en strooi nog een beetje oregano. Smeer een beetje olijfolie en zout op de delen van de burrito waar geen saus zit. Bak in de oven (grill of bovenkant) op 180 graden ongeveer 8 minuten op of tot de burrito een beetje lichtbruin is en de bolognese heet.​
  8. Serveren goed warm en decoreer met gesneden chili ringen.​

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 678, Eiwit 17, Koolhydraten 54, Suiker 5, Vet 8, Verzadigd vet 1,  Natrium 142

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *