De happy pear, wie zijn deze mannen?

happy paer yvonne in gesprek met deze twee vrolijke mannen

De happy pear: Wie zijn nu eigenlijk deze mannen achter de De happy pear? Afgelopen jaren heb ik ze een aantal keren mogen ontmoeten en interviewen. Tijdens mijn eerste ontmoeting mocht ik vegan lunchen in Amsterdam met deze mannen. Samen met nog een paar bloggers en journalisten was ik uitgenodigd. Een ding is zeker, deze mannen bruisen van de energie en zijn super gezellig (lees: een beetje druk).

Stephen & David Flynn zijn samen de Happy Pear

Met deze twee broers is het altijd gezellig, ze zitten volgens mij dan ook nooit stil. Zo mocht ik in 2018 deze vrolijke broers maar liefst twee keer ontmoeten. De eerste keer was tijdens een gezellige en vooral heerlijke perslunch. De tweede keer was tijdens het Better Health event in Amsterdam. Tijdens de lunch kon ik gezellig met ze kletsen en vele vragen aan ze stellen. Ook na het event had ik een half uurtje met ze voordat ze weer naar Schiphol moesten. Deze twee drukte makers praten echt honderd uit en soms zelfs door elkaar heen. Beide super enthousiast.

De Ierse tweelingbroers waren gewone jongens die wel van een biertje (of twee) en een lekker lapje vlees hielden. Totdat ze – geheel onafhankelijk van elkaar – veganistisch gingen eten. Ze waren beide wel klaar met het oppervlakkige en wilde graag meer verdieping. En gezonder leven. Dit veranderde hun leven, ze kregen meer energie, zijn echt een stuk gelukkiger. En ze ontwikkelden een aanstekelijke passie voor gezond en goed eten. In 2004 begonnen ze met een kleine groentewinkel in Greystones en een grote droom: het creëren van een gemeenschap, een plek waar mensen graag komen en ondersteund worden in hun verlangen naar een gelukkiger en gezonder leven. Inmiddels zijn er naast de winkel in Greystones; twee cafés, een boerderij, een online Happy Heart-cursus, twee bestsellers (100.000 boeken verkocht), een derde kookboek, een samenwerking met Jamie Oliver’s Food Tube Network en een succesvol YouTube-kanaal.

Gezin

Beide broers hebben een leuk gezin. Stephen heeft 3 kinderen: May, Theo en Ned. David heeft 2 kinderen: Elisie en Issy. Binnen het gezin trekken ze deze gezonde levensstijl ook door. Zo eten ze allemaal vegan en doen de kids ook regelmatig yoga oefeningen.

Zijn jullie dan echt altijd happy?

Op hun youtube-kanaal, als ik ze zie en gezien hun naam zou je denken dat ze altijd happy zijn. Toen ik de mannen vroeg of ze altijd happy zijn, begon David meteen voluit te vertellen; “Nee hoor, wij zijn ook wel eens niet blij. Vooral als we moe zijn of veel stress hebben. Gelukkig slepen we elkaar er altijd weer doorheen. We doen vooral dingen waar we van houden. Hierdoor zijn we erg gelukkig. We eten volledig plantaardig, sporten veel en gaan op tijd naar bed (tussen 21.00 en 22.00). Over het algemeen zijn we dus helemaal happy.

RECEPTEN VOOR GELUK: EEN BOEK VOL MAKKELIJKE EN SMAAKVOLLE GERECHTEN

Ook in hun 3e boek ‘Recepten voor geluk’ laten ze zien dat een plantaardig dieet helemaal niet saai, duur of moeilijk hoeft te zijn. Natuurlijk wil jij weten wat de favoriete recept is van de mannen! Voor Stephen is dit de Chili met drie soorten bonen, en voor David zijn dit de ‘pancakes’ en de snelle dahl. Naast de 100 heerlijke recepten, bevat het boek ook veel inspiratie om gelukkiger te worden.Uiteraard hadden ze voor ons alvast een aantal tips om ‘happier’ te zijn.

Tip 1 WATER

Hydratatie is erg belangrijk. Wanneer je lichaam goed gehydrateerd is, wordt je bloed op de beste manier in je lichaam verdeeld. Een goede bloedsomloop zorgt voor het transport van zuurstof in je lichaam. Het voert afvalstoffen beter af. En vervoerd de voedingstoffen naar alle lichaamscellen. Water hydrateert de huid, alle organen en alle lichaamscellen. Je urine moet overigens doorzichtig zijn, niet geel, dan moet je meer water drinken.

Tip 2 EET VOLDOENDE VEZELS.

Vezels vind je in groente, fruit, verse kruiden. Je ontlasting wordt hier beter van, het is dus goed voor je darmen. Vezels zijn een perfecte natuurlijke probiotica voor je darmen. En ten slotte nog een pluspunt: Je valt er van af, omdat je langer een vol gevoel hebt.

Tip 3 ZORG VOOR VOLDOENDE BEWEGING

Beweging zorgt meteen voor meer zuurstof, je voelt je veel energieker en beter. Heb je even een dip, of lukt het even niet op kantoor? Kom in beweging.

Tip 4 LEUKE VRIENDEN

Ga leuke dingen met ze doen. Blijf niet elke dag in huis zitten

Tip 5 VOLDOENDE SLAAP!

Slaap minimaal 7 uur slaap per nacht. Minder is echt niet goed voor je. Je gaat er ook slechter van eten. Als je weer een keer een vreetbui hebt, ga dan eens na of je wel goed geslapen hebt of dat je toch minder dan 7 uurtjes. Ook heb je als je regelmatig slaap te kort hebt, al is het steeds maar een uurtje, meer kans op een hartaanval en word je sneller oud. Als je goed slaapt heb je een vaste slaaproutine en heb je geen wekker meer nodig, je word dan iedere ochtend rond dezelfde tijd wakker.

Tip 6 GENIET VAN ALLES OM JE HEEN

juist ook van de kleine dingen. We zien vaak het negatieve van dingen. Probeer wat meer de leuke dingen te zien.

Dit interview met de happy pear komt uit het magazine Vega!Vega

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *