Is melkzuur vegan en wat is het precies?

wat is melkzuur eigenlijk en is het vegan? Waar wordt het voor gebruikt?

Melkzuur wat is het eigenlijk? Als veganist vermijd je waarschijnlijk alles met het woord melk erin. En dat is ook heel begrijpelijk. Echter is Melkzuur gewoon vegan. Melkzuur is een natuurlijke stof, die voorkomt in gefermenteerde producten. Ook kan het van nature voorkomen in gefermenteerde dierlijke producten. Echter is het melkzuur wat wordt gebruikt in de voedingsindustrie altijd van plantaardige bron.

Wat is melkzuur?

Melkzuur ook wel bekend onder eigen E-nummer. Je kunt melkzuur herkennen aan het E-nummer E270. Melkzuur is een stof die als voedingsadditief wordt toegevoegd aan producten. Om gisten tegen te gaan. Het is in tegenstelling met wat de naam suggereert een volledig vegan stof. Het heeft dan ook niets met melk te maken. Het is een organische stof (C3H6O3). Het ontstaat door allerlei verschillende biologische processen, zoals fermenteren door bacteriën.

Wat doet melkzuur?

Melkzuur wordt om verschillende redenen aan voedsel toegevoegd. Bijvoorbeeld om ons voedsel er mooier uit te laten zien. OF om het langer houdbaar te maken. Ook wordt het gebruikt als smaak, kleur en geurstoffen en ook voor stevigheid of om gistvorming tegen te gaan

Hoe wordt melkuur gemaakt?

Melkzuur ontstaat door een natuurlijk proces. Het ontstaat wanneer bepaalde soorten zetmeel worden omgezet in suikers. Dit gebeurd ook bij fermentatie. Alle gefermenteerde producten zijn dus rijk aan melkzuur. Het zit ook in producten zoals plantaardige yoghurt, zure room, melk hier zit het in voor de stevigheid en juiste zuurgraad. Als je etiketten gaat lezen, zie je dat het in behoorlijk veel producten voorkomt, zelfs in bepaalde soorten chips.

Bron: Melkzuur op Food-info en Wikipedia

Dit i ook leuk om te lezen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *