Tomatensaus deze is snel en makkelijk te maken

tomatensaus zelf maken doe je zo

Een zelf gemaakte saus is vaak niet alleen veel gezonder, maar ook nog eens veel lekkerder. Dit is een van onze favoriete tomatensauzen. Ja er zijn vele soorten en smaken en je kunt er heerlijk mee spelen een beetje meer van dit erin of juist een beetje van dat erbij. Deze tomatensaus is een heerlijk recept die je ook kunt gebruiken als basis voor een heerlijke tomatensoep.

De tomatensaus

Je kunt deze saus gebruiken voor als pastasaus. Ook kun je deze tomatensaus gebruiken als pizzasaus.

Spelen met de saus

Durf ook te spelen met de tomatensaus. Durf er eens andere ingrediënten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld kurkuma, gember, wortels, iets meer uien of juist een andere kleur uien, basilicum, munt, brandnetels etc.. Dat maakt eten nu juist ook zo leuk, durf te proberen en je eigen smaak te ontdekken. Ook afwisseling in de saus is lekker.

De tomatensaus als basis voor een overheerlijke tomatensoep

Deze saus is ook een ideale basis voor een tomatensoep.
Wil je een heerlijke tomatensoep maken? Dan heb je nog wat meer nodig:

  • Paprika in stukjes
  • Wortel in stukjes (ik doe meestal 3 tot 5 wortels).
  • Blikje kikkererwten, uitgelekt
  • Bak dit alles in een soep pan met een beetje olie. Ongeveer 3 tot 5 minuten.
  • Voeg dan 750 ml water toe met een bouillonblokje en de tomatensaus.
  • Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat dan
  • 20 minuten op laag vuur door koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer, probeer hem niet helemaal glad te pureren?
tomatensaus zelf maken doe je zo
Afdrukken

Tomatensaus

Ingrediënten

  • 1 kilo rijpe tomaten
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel rozemarijn (gedroogd)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 a 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Pel de uien en snijd in ringen.
  • Snijd ook de tomaten in parten (4 stukken) Verdeel dan de uien en tomaten over de bakplaat
  • Pers de knoflook en doe deze ook op de bakplaat. Doe dan ook de kruiden en de olijfolie erbij en hussel het geheel goed door elkaar.
  • Bak de groenten dan 20 a 30 minuten in de oven.
  • Haal ze dan uit de oven en doe ze in een keukemachine of in een kom en dan met de staafmixer. Pureer de groenten en kruiden nu tot een mooie dikke saus. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook