Butter Tempeh Curry zo lekker

Butter Tempeh Curry

Vaak als ik een recept maak lukt het in één keer. Bij deze was dat niet het geval. Qua smaak had hij me wel te pakken en daarom vond ik het de moeite om nog eens te maken. Dan heb ik het over deze heerlijke Butter Tempeh Curry.

Ogen te groot

Vorige keer waren mijn ogen groter dan mijn maag en heb ik me helemaal vol gegeten. Haha, ik voelde dat ik vol zat, maar vond het zo lekker dat ik door bleef eten. Dit doe ik nooit, ik stop als ik vol ben. Dit gerecht is daarom echt voor 3 personen, 2 is ie echt te vullend voor. 

Proeven van deze Butter Tempeh Curry

De smaak is explosief, zacht, warm en hartig. Het is de tweede keer dat ik dit gerecht maak, nu ziet ie er veel lekkerder uit. Ik heb wat dingetjes toegevoegd en aangepast. Telkens als ik bijvoorbeeld een stukje rozijn vind, verrast dat me. Er zit veel smaak in, door chilipeper te gebruiken kun je hem pittiger maken. De tempeh heeft mooi de smaak overgenomen, heerlijk goed vullend gerechtje, met kleine cadeautjes. Je hoeft er niet veel voor in huis te halen, in een goed gevulde voorraadkast kun je de meeste ingrediënten wel vinden. Een lekker nootje zou er ook lekker op zijn of wat doperwtjes. 

Butter Tempeh Curry
Afdrukken

Butter Tempeh Curry

Porties 3
Auteur Jubinka

Ingrediënten

 • 200 gram tempeh in stukjes
 • 1 theelepel garam masala
 • 1 theelepel gemalen komijnzaad
 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 1/2 theelepel kardemom
 • 1/2 theelepel zout
 • 1 ui fijngesneden
 • 4 tenen knoflook geperst
 • 1 eetlepel verse gember geraspt
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 75 gram gegrilde paprika
 • 1 blik kokosmelk
 • 40 gram plantaardige boter
 • 15 gram peterselie fijngesneden
 • 1 handje rozijnen in kleine stukjes gehakt
 • couscous/rijst of quinoa voor erbij

Instructies

 • Verwarm een pan met flink wat olie, bak de tempeh goudbruin met een flinke snuf zout. Zet apart. 
 • De specerijen afmeten en in een kommetje alvast klaarzetten 
  Olie in de pan, fruit ui eerst en dan de knoflook, gember en de specerijen uit het kommetje. Roer goed door voor 2 minuten.
 • Tomatenblokjes en gegrilde paprika erdoor, sluit deksel en laat 25 minuten op medium laag pruttelen. 
 • Zout en peper je gerecht. Tempeh erbij, de kokosmelk en de boter doorroeren. Nog even aan kook brengen tot de gewenste dikte.
 • Haal van het vuur, voeg de peterselie en de rozijnen ptoe en roer goed, serveer met Couscous, rijst of quinoa.
  Eet smakelijk!

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je dit artikel leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook