Lunchcafé Anat: Hotspot in Groningen

Anat - vegan lunchroom - vegan groningen - vegan lunchroom - vegan hotspot - Anat gringhuis

Anat Blooming lifestyle hotspotje Groningen– Beter bekend als Anat. We hadden al veel goede verhalen gehoord over lunchcafé Anat. Dus vol verwachting ging ik daar dan ook lunchen. Het mooie lunchcafé Anat ligt  aan de rand van het Noorderplantsoen.

De kaart van lunchcafé Anat

De kaart van Anat wisselt regelmatig. Bij Anat kan je geen online menu kaart vinden, dit komt omdat ze bij Anat niet alleen plantaardig koken en gerechten maken, maar ze ook nog eens duurzaam gerechten willen bereiden. Er is een krijtbord waar alle gerechten op staan, dit krijtbord veranderd dus zeer regelmatig. Er is genoeg keus en lekkers.

Het eten bij lunchcafé Anat

Zelf had ik brood met humus en rauwkost. Het was een behoorlijk dik stuk brood met een laagje humes en wat rauwkost en een sausje. Het brood vond ik zelf wat droog. Het was wel lekker, maar niet zo dat ik er voor terug kom. Dit kan ik thuis ook maken. Het brood vulde goed, de rest van de dag geen trek meer gehad. 

Ik had ook een rode smoothie erbij, die was lekker fris een beetje zuur van de rode besjes denk ik.  Bij rood, verwacht je eigenlijk zoet. Althans ik wel, moest dus even wennen aan de smaak. Ik vond het juist wel lekker dat het een andere smaak had, dan ik had verwacht.

Terras van lunchcafé Anat

Omdat het aan de rand van het noorderplantsoen te vinden is zit je op het terras erg goed, er is volop beweging. Het is een gezellig klein terrasje. Binnen kan je ook zitten beneden aan een lange tafel voor het raam en boven zijn ook nog een aantal zitplaatsen. Het zijn allemaal verschillende stoelen en tafels, tweede hands. Dit geeft een bepaalde sfeer.

Sfeer bij lunchcafé Anat

Het terras ziet er heel gezellig en sfeervol uit. Beneden vind ik het er ook erg gezellig en mooi uitzien. Het terras zat al helemaal vol en ook beneden zaten al een paar mensen. Nieuwsgierig ging ik naar boven. Boven stonden allemaal verschillende tafels en stoelen. Het had heel sfeervol kunnen zijn. Alleen vond ik het nu vooral heel rommelig lijken.

Anat hotspotje Groningen, sinds mei 2015 (nog niet eens zo heel erg lang dus) is ontbijt en lunchcafé Anat geopend. Alles wat bij Anat geserveerd wordt is 100% plantaardig, veganistisch en daarnaast ook nog eens zoveel mogelijk biologisch en duurzaam en er zijn veel suikervrije opties. Lekker verantwoord eten dus. Het menu wisselt bijna dagelijks! Zo zorgen ze ervoor dat een lokaal en seizoensgebonden menu wordt aangeboden.  Ze hebben in het café een menu (krijtbord) hangen, waar het menu van op te vinden is. Het is geen uitgebreide kaart, maar dat maakt het kiezen alleen maar makkelijker.

Anat zelf stop ermee en heeft de zaak verkocht. Vanaf vrijdag 21 juni heet deze hotspot MAHALO, dit betekent Bedankt in het Hawaïaans.  Helaas ben ik tijdens de officiële opening niet aanwezig, ik ben dan een weekendje weg. Maar ik ga komende week zeker even buurten daar. Ja, ik ben erg nieuwsgierig naar deze toch wel beetje nieuwe hotspot.

Openingstijden van lunchcafé Anat

Anat is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00

Hier kun je Anat: Nu MAHALO Vinden

Verlengde Grachtstraat 1

9717 GD Groningen

050-750 4335

Hier kun je ook lekker vegan lunchen in Groningen, Herbivoor Hier kun je lekker en gezellig vegan dineren: De Kult

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *