Vegan eten bij Café en Bistro Kult in Groningen

In het centrum van Groningen is café de Kult gevestigd. In één van de mooie panden die Groningen rijk is.​ Als het café binnen komt dan kom je ook echt een café binnen, je ruikt de bierlucht. Dit vind ik zelf wel erg lekker, doet mij een beetje denken aan vroeger. De bistro is beneden en daar ruik je niets meer van het café. Met een stenen trapje ga je naar beneden waar ongeveer 8 tafeltjes staan. De tafels hebben allemaal mooie kleuren, roze, paars, mint groen, blauw etc. Een hele warme knusse sfeer. Het is echt in een kelder, er zitten wel een paar kleine raampjes en verder sfeervol kunstlicht.

De sfeer

De kult is een echt café, met in de kelder een sfeervolle bistro. Bij binnenkomst kom je dus binnen in het café, dit is niet zo groot. De rest van het café bevind zich boven. Met een klein stenen trapje ga je de kleder in. Die er erg sfeervol uit ziet. Best grappig want het is eigenlijk een hele (goedkope) budgetinterieur met z’n kale betonnen vloer, geverfde tafeltjes, Felgroene muren, Stofkaplampjes. Ik vind het super gezellig, het zorgt voor een gezellige en ongedwongen sfeerEten

De Kult werkt vooral met biologische en verse producten. Hierdoor kan het gerecht per dag net even anders zijn. Ook kan het zijn dat het gerecht helemaal uitverkocht is. Er zijn verschilden heerlijke vegan gerechten, zo is er altijd minimaal 1 heerlijke salade, samosa’s, bitterballen. De menu kaart bestaat uit krijtborden en wisselt regelmatig. Ze hebben veel vegan en vegetarische keuzes. Daarnaast serveren ze ook biologisch(e) vlees en vis. Zelf heb ik hier meerdere keren gegeten en het was altijd erg goed (lees: lekker).

De Kaart

De kaart is nooit hetzelfde en een gerecht is ook iedere keer weer anders. Omdat de kaart regelmatig veranderd, hebben ze geen vaste kaart. Ze hebben een krijtbord waar alle lekkere gerechten op geschreven staat. Ze hebben voor een veganist (en daardoor dus ook voor een vegetariër) veel keus.

Wat ik zo leuk vind aan de kult

De sfeer vind ik echt heel erg leuk, gezellig en ongedwongen. Wat ik erg leuk vind is dat echt iedereen naar de kult komt, jong en oud. Tegen 22.00 komen er mensen bordspelletjes doen in de bistro. De sfeer is eigenlijk altijd goed.

Wat ik zo leuk vind aan de kult

De sfeer vind ik echt heel erg leuk, gezellig en ongedwongen. Wat ik erg leuk vind is dat echt iedereen naar de kult komt, jong en oud. Tegen 22.00 komen er mensen bordspelletjes doen in de bistro. De sfeer is eigenlijk altijd goed.

Handig om te weten

Je kan de kult hier vinden Cafe KULT
Steentilstraat 36/1
9711 GN Groningen

Telefoon: 050-3133304
E-mail: kult@xs4all.nl

Op maandag is Kult gesloten en de andere dagen is hij geopend vanaf 16.00 en gaat dan door tot in de laate uurtjes (03.00). De keuken gaat wel al eerder dicht, die gaat rond 21.00 dicht. Maar je kan dan nog wel de bar-borrelhapjes zoals huisgemaakte biologische gehaktballetjes, olijven, scharrel-worstjes, tortillachips met bliksems hete saus, en de beroemde notenmix blijven bestellen. Hier kan je de website vinden.

Het is echt een aanrader! Heb jj al eens gegeten bij de kult?

One thought on “Vegan eten bij Café en Bistro Kult in Groningen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *