Tofu 7x de lekkerste vegan recepten

Tofu heerlijke vegan recepten.

Tofu wat is het nu eigenlijk en wat kun je er allemaal mee maken? Je kunt er echt heel veel lekkere recepten mee maken. Een heerlijk ontbijt, lekkere kikkererwtballetjes, lekkere diner gerechten en nog veel meer.

Tofu saai en smaakloos?

Veel mensen denken dat tofu smaakloos is. En ja als je er niets meedoet, dan is het zeker zeer smaakloos. Maar tofu is zoveel meer dan dat! Je kunt er zoveel heerlijke gerechten mee maken. Het laat zich perfect marineren. Wij hopen je met onze lekkere gerechten te inspireren.

In dit artikel kun je lezen of een pers nu wel of niet handig is: Wel of geen tofu-pers? Wat zijn de voordelen?

In dit artikel kun je lezen hoe je ze precies kunt marineren: Vegan gourmetten, hoe doe je dat?

Verschillende soorten

Huh, verschillende soorten? Ja er zijn niet alleen verschillende merken er zijn ook verschillende soorten tofu. Zo heb je zijdetofu, deze is ideaal voor desserts of toetjes bijvoorbeeld. En de gewone dit is een stevig blok tofu (firm) . Kijk daarom ook goed welke tofu je voor een gerecht nodig hebt. Hier kun je nog meer lezen over de verschillende soorten.

Tofu als eiwitrijke vleesvervanger

Net zoals peulvruchten is tofu een goede vleesvervanger. Vooral als je naar de eiwitten kijkt. Het is qua structuur het meest te vergelijken met kip. Je kunt er ook heerlijke kip saté van maken. In dit artikel kun je alles lezen over Vegan vleesvervangers.

Een veelzijdig product

Zoals je al een beetje hebt kunnen lezen, is tofu echt een super veelzijdig product. Je kunt er zoveel kanten mee op, juist omdat het van zichzelf een neutrale smaak heeft. Op deze manier kun je het naar eigen smaak marineren.

Je kunt er heerlijke scrambled eggs mee maken, een structuur en smaakmaker in vegan curry’s, in salades, roerbakgerechten en in desserts bijvoorbeeld.

De verkrijgbaarheid

Tegenwoordig kun je het in elke supermarkt kopen. De zijdetofu is echter wat lastiger verkrijgbaar. Die is vooral online verkrijgbaar.

Om je wat inspiratie te geven, hebben wij hier zeven heerlijke recepten.

Tofu met spinazie-crème

Dit is echt een van mijn favoriete recepten. Lekker en smaakvol en ook makkelijk te maken.

Hoe krijg je de tofu dan lekker stevig en zo smaakvol? Zorg ervoor dat je het goed laat uitlekken. Er zit nogal veel vocht in. En hoe meer vocht eruit is, hoe beter het de marinade op kan nemen en des te makkelijker hij te bakken is.

Hoe je dit lekkere recept klaar maakt en wat je precies nodig hebt vind je hier: Tofu met spinazie-créme

Tofu met spinazie-créme

Chiapudding met …

Deze chiapudding is bij ons thuis een van de favoriete ontbijtrecepten. We maken elke dag een feestje van ons ontbijt of de kinderen nu naar school moeten of niet. En zo’n chiapudding is dan super makkelijk om klaar te maken. Het meeste doe je de avond ervoor namelijk al. Hier vind je het hele recept: Chiapudding met tofu …

chiapudding met tofu gezond ontbijt - Vegan ontbijt -

Tofu met sinaasappelsaus

Dit is ook weer zo’n super lekker recept. Vooral de sinaasappelsaus maakt dit tot een bijzonder lekker recept, die je zeker een keer geprobeerd moet hebben. En als je hem een keer gehad hebt … Dan ga je hem zeker vaker maken. Tofu met sinaasappelsaus

Tofu-met-sinaasappelsaus - vegan recept met tofu

Mango Tofu Curry

Tofu leent zich ideaal voor een curry. Dit is een super snelle en toch hele smaakvolle vegan curry. ideaal na een lange werkdag, of als je een dagje weg geweest bent. Het recept kun je hier vinden: Mango Curry

Mango Tofu Curry zo maak je het.

Vegan feta in olie

Dit is ook weer zo’n mooi, lekker en super handig recept. Deze feta is heerlijk in salades bijvoorbeeld. En super makkelijk om te maken. Je kunt dit ook heel makkelijk meenemen op vakantie bijvoorbeeld. Zo heb je gelijk een lekkere smaakmaker bij je. Hier vind je het recept: Vegan feta in olie, zo maak je het

Vegan feta in olie.

Geurige citroengras-tofukikkererwtballetjes met zoete chilisaus

Ben je opzoek naar de ideale snack? Dan heb je hem nu gevonden. Deze zijn echt zo onwijs lekker, hier scoor je echt punten mee. Of je nu een verjaarsfeest hebt, een borrel of visite krijgt.! Geurige citroengras-tofukikkererwtballetjes met zoete chilisaus

Geurige citroengras-tofukikkererwtballetjes met zoete chilisaus

Vegan quiche van tofu en met veel groenten

Tofu is echt een ideale ei vervanger. Daar is de vegan quiche het bewijs van. Vegan quiche van tofu en met veel groenten

Vegan quiche met allemaal lekkere groenten

We hopen je zo een beetje inspiratie te hebben gegeven en dat en wensen jou veel kook en bak plezier. En laat ons gerust weten wat jij gemaakt hebt.

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook