Tofu met spinazie-créme

Tofu met spinazie-créme

Tofu met spinazie-créme: Is een lekkere knoflookrijst met een romige tomaat-kokos crème met spinazie gekroond met gemarineerde tofu. Vol belangrijke voedingsstoffen om je weerstand te versterken. En om samen van te genieten.

Vegan Today de vegan maaltijdbox

Dit heerlijke Tofu met spinazie-créme is weer een recept van de vegan maaltijdbox Vegan Today. Iedere week zitten er 3 nieuwe verrassende recepten in de box. Deze kun je van te voren zien op hen website.

Wat heb je nodig voor de Tofu met spinazie-créme?

Dit recept is voor 4 personen

  • 400 g rijst
  • 600 g spinazie
  • 400 ml kokosmelk
  • 360 gram tomatenblokjes (blik)
  • 4 + 4 el sojasaus
  • 270 g tofu
  • 4 tl knoflookpoeder
  • 800 ml water
  • 4 tenen knoflook
  • zout, olie en peper

Hoe maak je deze Tofu met spinazie-créme?

  1. Snijd de tofu in dunne rechthoeken. Doe in een kom de helft van de sojasaus en laat marineren.
  2. Snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een beetje olie in een pan en doe de knoflook en de rijst erin. Bak op hoog vuur tot de knoflook goudbruin is. Voeg water toe (twee keer zoveel water als rijst) en laat koken tot het water geabsorbeerd is.
  3. Verwarm de kokosmelk, spinazie, tomatenblokjes en de andere helft van de sojasaus tot alles goed op temperatuur is. Voeg voor extra smaak knoflookpoeder en peper toe.
  4. Bak in de tussentijd de gemarineerde plakjes tofu tot ze krokant zijn aan de randen.
  5. Serveer de spinazie-kokosroomsaus aan een kant van het bord en de rijst aan de andere kant en bekroon het gerecht met de gebakken tofu.

VOEDINGSWAARDEN Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 485, Eiwit 12, Koolhydraten 2, Suiker 1, Vet 6, Verzadigd vet 3,
Natrium 126

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *