Verschillende soorten tofu:

welke soorten tofu zijn er allemaal? tofoe, tafu

Tofu (ook wel tofoe, tahu of tahoe) is een eiwitrijke en caloriearme vleesvervanger. De een vind het super lekker, de ander niet te eten. Zelf heb ik even moeten wennen en de structuur. Maar als je eenmaal weet wat je er allemaal mee kunt maken … Is het echt ideaal. Tofu is van zichzelf erg smaakloos en heeft kruiden en specerijen nodig om op smaak te komen.

Er zijn verschillende soorten tofu

Tofu kun je indelen in verschillende soorten. Hoe meer vocht de tofu bevat, hoe zachter de of zijde zachter het is. Bevat het minder vocht dan is het steviger.

Stevige tofoe

De stevige tahoe is de meest voorkomende variant. Deze wordt dan ook bijna in elke supermarkt verkocht. Hoe steviger de structuur is, hoe beter hij tegen een stootje kan. Daarom is deze ook erg geschikt voor de meeste bereidingswijzen. Je kunt met de stevige tofoe, bakken of frituren. Daar leent deze zich het beste voor, omdat de stevige tofoe niet zo snel uit elkaar valt.

Zijde of silken tofu

Beide benamingen komen voor voor deze variant. Deze variant wordt ook wel de Japanse tofu genoemd. Is echt zijde zacht en super romig. Deze heeft het hoogste vocht gehalte van allemaal. Je kunt deze ook rauw eten als een kaas, het lijkt wel een beetje op mozzarella, qua structuur. En de smaak is goed te doen. De silken tofu kun je heel goed als dikke room of verse roomkaas gebruiken, ik bijvoorbeeld … desserts, cheesecakes, smoothies en dips. De zijden tofu gebruik je in principe nat. Deze variant is meestal niet te koop bij de supermarkt. Je kunt het wel vinden in de toko of biologische winkel.

Rook tahoe

Deze tahoe heeft een rooksmaak en is extra stevig. Wist je dat ze dit vroeger boven theebladeren deden? Tegenwoordig doen ze dit vaak boven beukenhout. Dit geeft de lekkere aroma. Je kunt er mee bakken, braden of wokken. Rauw in bijvoorbeeld een salade komt hij wel erg goed tot zijn recht! Verkrijgbaar in de biologische winkel.

Reepjes of gehakt van tofu

Deze zijn kant en klaar verkrijgbaar. Ze zijn altijd al gekruid en dat maakt het bereiden misschien net iets makkelijker. Je kunt ze bakken, frituren, wokken, grillen, of rauw eten.

Dit zijn de meest voorkomende en gebruikte soorten. Deel dit bericht gerust met je vrienden op social media.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *