Super handige (en lekkere) vegan producten die te koop zijn in de supermarkt!

vegan in de supermarkt

Vegan in de supermarkt: Voor mijn stage bij Vegalifestyle.nl heb ik de overstap gemaakt van vegetarisch naar zoveel mogelijk veganistisch eten. Tijdens mijn ontdekkingsreis heb ik gemerkt dat tegenwoordig bijna alle standaard voeding een plantaardige vervanger heeft, en dat er talloze heerlijke vegan producten verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Gelukkig maar, want dit maakt het volgen van een plantaardige levensstijl een stuk eenvoudiger! In dit artikel heb ik mijn favoriete producten van dit moment op een rijtje gezet. Sommige zijn ontzettend handig bij het koken, terwijl anderen gewoonweg heel erg lekker zijn. Af en toe jezelf verwennen hoort er natuurlijk ook bij! Dit zijn mijn ontdekkingen.

Oatly! Haver Cuisine Fraiche

Als er één product is waar ik echt niet zonder kan ik het wel crème fraiche. Hoe super dat Oatly hier dan ook een vegan variant van op de markt heeft gebracht! Het product heeft dezelfde structuur als gewone crème fraiche en een lekkere frisse romige smaak. De AH heeft ook een eigen variant namelijk de AH Haver fraiche

Alpro Plantaardige Cuisine

Nog zo’n product waar ik niet zonder kan is kookroom. De room geeft een heerlijke romige smaak aan je gerechten. Omdat de kruiden natuurlijk de smaak van je gerecht bepalen merk je absoluut geen verschil tussen normale kookroom en plantaardige. Dus why not? Ik gebruik kookroom vooral voor mijn pastasauzen en als garnering in de soep.

Vegan in de supermarkt: Alpro Lekker Gezond Smeren

De boter die ik altijd al gebruik voor het smeren van mijn boterham. Is vegan, die kan ik dus gewoon blijven gebruiken. Plantaardig, lekker en goed smeerbaar!

Deze smeerboters zijn ook vegan:

Jumbo Lekker Veggie Vegan Shoarma

Deze heb ik ontdekt tijdens het gourmetten met kerst. Super lekker en ontzettend mals met heerlijke shoarma kruiden. TIP: Lekker om te eten met zelfgemaakte knoflooksaus. Deze maak je heel simpel met een plantaardige yoghurt, verse knoflook, peper en zout en ik doe er graag nog wat tuinkruiden bij. Vul een pita broodje met wat sla, de vegan shoarma en de saus. En smullen maar!

The Vegan Sadhu Curry Paste

Ik maak zelf heel graag curry’s. In veel curry pasta’s zit alleen vaak melkpoeder verwerkt. Gelukkig in deze niet! 100% vegan.

Garden Gourmet Sensational burger

De beste en meest echte vegan burger die ik tot nu toe heb geproefd. Het is dan ook geen kant-en-klare schijf maar een burger die er ook echt nog rauw uitziet voordat je hem bakt. Heerlijk om een lekker ‘vegan broodje hamburger’ mee te maken.

Garden Gourmet Vegan Burger

De meest basic, lekkere vegan burger.

Vegan in de supermarkt: Oatly! Romige Haverspread

De vervanger van de zuivelspread. Lekker fris op een cracker of een boterham. Verkrijgbaar in de smaken naturel, knoflook & komkommer en tomaat & basilicum.

Meer veganspreads:

Oatly The Original Haver Barista Edition

Absoluut mijn favoriete melk voor in de koffie! Vol van smaak en heerlijk romig. Wat ook echt en voordeel is, is dat dit product ook in een kleinere verpakking verkrijgbaar is. Ik heb namelijk zelf vaak moeite zo’n grote pak melk op te krijgen voordat hij bedorven is.

De Vegetarische Slager Filet American

Smeer op een broodje en doe er wat uitjes overheen. Je zult de oorspronkelijke Filet American nooit meer missen!

Brinkers So Vegan So Fine Chocolade Pasta

Gelukkig is er ook vegan chocolade pasta! Ik gebruik choco pasta eigenlijk bijna nooit op brood maar meestal op een pannenkoek met wat stukjes banaan. Super lekker!

De Vegetarische Slager Kroketten

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe lekker te snacken! Deze kroketten van De Vegetarische Slager zijn gemaakt op basis van Lupine en 100% vegan. Vegetarische Slager Kroketten

Hellmann’s Vegan Mayo

Mijn favoriete vegan mayo. Net zo lekker romig en goed van smaak als de oorspronkelijke Hellmann’s mayonaise.

Ben & Jerry’s Vegan Netflix & Chill’d Non-Dairy

Ben & Jerry’s heeft een groot vegan assortiment! Mijn favoriet is de Netfilx & Chill’d. Heerlijk voor bij een avondje Netflix zullen we dan maar zeggen!

Dit waren mijn favorieten vegan producten in de supermarkt Ik weet zeker dat er nog heel veel meer vegan te vinden is in de supermarkt. Ik ga mijn zoektocht hierin dus ook voortzetten! Waar ik al helemaal benieuwd naar ben zijn de mogelijkheden die we over een aantal jaar zullen hebben. Ik kijk er nu al naar uit!

Duurzaam in de supermarkt

Hier vind je meer tips, hoe je duurzame keuzes in de supermark kunt maken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *