Wat is Keltisch Zeezout?

keltisch zeezout wat is het - zout gezond?

Wat zout gezond? Zout is toch juist helemaal niet goed voor je lichaam? Net als suiker heeft het lichaam ook zout nodig. Alleen van beide niet het geraffineerde. Zout is juist 1 van de belangrijkste elementen voor het menselijke lichaam. Alleen is het (keuken) zout, wat wij gebruiken niet goed voor je. Ook het zout in voorbewerkt eten is niet goed voor je. Maar wat is keltisch zeezout dan een waarom is deze zo goed voor je lichaam?

Keltisch Zeezout wat is het?

Natuurlijk zout hoort helemaal niet wit te zijn. Het keukenzout ondergaat diverse behandelingen om wit te worden. Dit omdat het mooier is en beter verkoopt. Het zou je niet verbazen dat er tijdens deze behandelingen van alles met het zout gebeurd en aan toegevoegd wordt.

Bij Keltisch zeezout gebeurd dit niet. De grijze kleur van de kleibodem van de zee waar het zout vandaan komt. Bij Keltisch zeezout wordt niets toegevoegd maar ook niets afgehaald. Keltisch zeezout is het zout zoals Moeder natuur het voor ons bedoeld heeft. Het Keltisch zeezout wordt niet geraffineerd en behoudt daardoor haar perfect mooie smaak met een subliem zacht karakter. Doordat het Keltisch zeezout alleen door de warmte van de zon en de droogte van de wind op de kleibodem wordt gedroogd. Er komen hier dus helemaal geen machines aan te pas. Het zout kan wat vochtig aanvoelen als je het uit de verpakking haalt. Dat is helemaal goed, dit is juist een van de goede eigenschappen van het Keltisch zeezout. In het vocht zitten namelijk alle mineralen en sporenelementen die het zout rijk is. Deze zijn een welkome aanvulling is voor de dagelijks benodigde hoeveelheid van mineralen en sporenelementen. Keltisch zeezout heeft het laagste natriumgehalte van alle (zee)zouten in de wereld. Juist omdat het niet bewerkt is en puur natuur heb je er minder van nodig om lekkere smaak te krijgen.

keltisch zeezout

Enkele voorbeelden van de positieve effecten van het Keltisch zeezout:

 • het is ontzettend gezond;
 • het wordt direct door je lichaam ‘herkend’ en in je cellen opgenomen;
 • de mineralen in zout helpen de organen om de zuurbase verhouding in het lichaam optimaal te houden door de zuren uit te scheiden;
 • het meest natriumarme zout ter wereld;
 • het bezit heel veel mineralen;
 • het kan je helpen bij het krijgen en hebben van zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld;
 • het ontslakt (ontgift) je spijsverteringskanaal;
 • helpt tegen hoofdpijn (heb je hoofdpijn, neem dan twee eetlepels sole);
 • Keltisch zeezout drinken (sole) vult een mineralen- en sporenelemententekort aan;
 • etc..

Waarom is zout zo belangrijk?

Bij zout denken we al snel aan een hoge bloeddruk en allerlei andere kwaaltjes. Toch is zout zoveel meer. En bij zout bedoelen we niet het gewone keukenzout, deze is zo verontreinigd en bewerkt dat het nagenoeg geen enkel mineraal meer bevat. Keltisch zeezout bevat heel veel mineralen en spoorelementen, in een goede verhouding en samenstelling. Omdat dit zout niet bewerkt is, herkend het lichaam het meteen en kan het gelijk worden opgenomen door de cellen. Als baby’s liggen we in de baarmoeder al in een zout badje. Ons hersenvocht bestaat voor een groot deel uit zout, onze tranen smaken zout, evenals ons zweet. Twee aspecten maken zout essentieel in ons voedingspatroon. Zout beschermt ons en het reinigt. Zo helpen de mineralen in zout de organen om de zuurbase verhouding in het lichaam optimaal te houden door de zuren uit te scheiden. En dit is belangrijk voor ons lichaam, omdat verzuring vrijwel altijd ten grondslag ligt aan ziekte. Mineralen e vitamines zijn de bouwstoffen van het leven en onmisbaar voor een gezond lichaam

Let op zout, blijft zout!

Ondanks dat dit zout veel goede mineralen en sporenelementen is te veel (zout/natrium)nog steeds niet goed voor je. Volwassenen hebben ongeveer 6 gram zout per dag nodig. Vervang dit zout voor het zout dat je gebruikt. Zo gebruik ik de Sole (water gemaakt met Keltisch zeezout) als bouillon in de soep of stoofpot gerechten bijvoorbeeld. Normaal zou ik hier bouillon blokjes voor gebruiken.

Let op, in voorverpakt eten zit onwijs veel zout!!

Sole recept

Wat heb je nodig:
Een potje met deksel (bijvoorbeeld een schone jampot), Keltisch zee zout en water (bijvoorkeur, gefilterd of bronwater).

 • Vul een glazen (jam)pot voor 1/3e met Keltisch zout en 2/3e met water.
 • Dit mengsel goed schudden, als er een dun zoutlaagje op de bodem verschijnt wil dit zeggen dat het water is verzadigd van de zout. En later zak het zet zout ook naar de bodem, zout op de bodem is ook helemaal niet erg.

Toepassingen van de sole:

 • Je kunt de sole gebruiken in je gerechten. Dit in plaats van een bouillon blokje, maggi of keukenzout.
 • Ook bij hoofdpijn werkt sole erg goed. Je hoeft dan geen paracetamol te gebruiken. Doe twee theelepels sole in een glas water en drink dit op. Wedden dat je hoofdpijn snel verdwenen is. Dit komt omdat het meteen de oorzaak aanpakt, vocht te kort en mineralen te kort.
 • helpt ook goed bij vermoeidheid en als je wilt ontgiften.

Hier kun je het o.a kopen:

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *