Terracotta potten doen iets wat niet zo fijn is voor je planten. Zo kun je het voorkomen!

bloempotten - terracotta potten - planten zijn goed voor je

Iedereen kent ze wel en waarschijnlijk hebben de meeste van ons er wel een of meer in huis. Het mooie van terracotta potten is, is dat ze de kleur hebben van klei. De rood bruine kleur geeft een warm uitstraling aan je woonkamer of terras. Maar wist jij dat de terracotta pot iets pikt van je planten? Gelukkig hebben we er een handig trucje voor om het te voorkomen.

Terracotta potten

Terracotta potten zullen wij altijd prachtig blijven vinden. Hoe ouderwets ze misschien ook zijn. Het zijn namelijk juist die warme aardetinten die prachtig kleuren bij het groen van de planten en je huis of tuin die retro touch geven.

terracotta potten - bloempotten

Luxe terracotta bloempotten

Naast de bekende rode potten, zijn er ook hele mooie potten. Potten met kleur erop en die je niet meteen als terracotta zou herkennen.

Onze tips voor leuke potten:

Terracotta potten … zijn net een spons

Terracotta is gemaakt van een erg droog en poreus soort aardewerk dat snel water opneemt. Het is daarom aan te raden om een nieuwe pot eerst in een bak water te zetten zodat ‘ie zich vol zuigt met water.

Waarom is dat dan zo belangrijk? Als je de pot niet eerst vol laat zuigen met water, zuigt het aardewerk meteen het water van jouw plantjes op. En dat is niet wat je wil en je plant liever ook niet.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met onderstaande knoppen via Social Media zodat ook jouw familie en vrienden toegang krijgen tot deze waardevolle informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *