Hoe blijf je productief?

hoe blijf je productief - productief thuiswerken

Tijd voor to do’s en vrije tijd kan soms moeilijk te verdelen zijn. Ook het vele thuiswerken in de corona-tijd vergt een behoorlijke dosis discipline van ons. Minder sociale controle of je wel goed aan het werk bent en meer afleidingen om je heen. Merk je dat je het soms wat lastig vindt jezelf in een actieve flow te krijgen? Wellicht helpen deze tips je verder!

1 Ga optijd slapen en sta vroeg op

De uitslapers onder ons willen dit misschien liever niet horen maar het is bewezen dat je in de ochtend het meeste werk gedaan krijgt. Ik kan me hier in ieder geval heel goed in vinden. Het geeft zo’n voldaan gevoel om voor 12:00 al veel van je to-do lijst afgestreept te kunnen hebben! Plus je eerste succes momentje begint al bij het feit dat je vroeg bent op gestaan en hierdoor zul je de rest van de dag dus ook productiever zijn en meer succesmomentjes ervaren. Het is wel belangrijk op tijd te gaan slapen en hier een ritme van te maken. Zonder voldoende slaap zul je, je niet productief voelen en ook niet veel gedaan krijgen.

2 Kleed je aan

Als je naar kantoor/werk/school gaat kleedt je, je daar natuurlijk ook op aan. Dus als je weet dat je die dag flink aan het werk moet, maar niet de deur uit hoeft. Dan is het toch niet slim om in je pyjama te blijven hangen. Mijn pyjama/huispak staat voor mij echt voor ‘de chillvibe’. Als je toch liever voor een iets meer comfy outfit gaat? Kies dan bijvoorbeeld voor een sportoutfit. Toch comfy maar je kunt er ook mee de deur uit.

3 Sporten

Wanneer ik lekker heb gesport. Heb ik vaak zin om actieve en productieve dingen te blijven doen. Met name sporten in de ochtend kan grote invloed hebben op de rest van je dag.

4 Eet gezond

Gezonde voeding geeft ons goede energie om scherp te staan en gefocust te kunnen werken. Veel mensen leggen de link tussen gezond eten en productief/actief bezig zijn. Drink tussendoor ook genoeg water.

5 Beloon jezelf

Zet kleine doelstellingen met een beloning voor jezelf. Bijvoorbeeld: Als ik deze opdracht af heb, mag ik een lekker kopje koffie pakken! Trakteer jezelf alleen niet op een Netflix aflevering van je favoriete serie. We weten allemaal dat dit niet bij één aflevering blijft ;).

6 Creëer gewoontes en een ritme

Ja, het kan in het begin even doorzetten zijn als je normaal gesproken wat minder actief bent. Maak je doel daarom wel haalbaar. Je kunt niet van jezelf verwachten om van een ‘lazy lifestyle’ ineens 9 uur lang scherp te staan. Maak een dagschema wat er fijn uitziet voor jezelf en ga op onderzoek uit naar wat voor jou werkt. En Hou vol. Vaak als we denken: Ik ben een week productief geweest, nu kan ik wel weer even een paar dagen lekker chillen (op het weekend na dan). Dan raken we het kwijt. Na 21 dagen is iets een gewoonte en gaan we veel meer met de automatische piloot mee in ons nieuwe ritme. Doorzetten dus!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *