Een veranda of een tuinkamer?

veranda - terrasoverkapping - tuinterras

Afgelopen zomer ben ik begonnen met het aanpakken van mijn tuin. En bij een nieuwe tuin hoort ook een mooie veranda. Maar wat is een veranda nu precies en wat is het verschil met een tuinkamer?

Veranda, terrasoverkapping, tuinoverkapping of overkapping, wat is het verschil?

Wat het verschil tussen deze vier is? Eigenlijk helemaal niets. Het zijn allemaal andere namen voor een veranda. Het doel van deze terrasoverkapping is om je een mooie schaduw plek te bieden.

Veranda

Mijn veranda zijn we achterin de tuin aan het bouwen. Dit wilde ik graag omdat daar altijd erg veel zon is. De zon is voor mij echt veel te heet. En om toch lekker van mijn tuin te kunnen genieten heb ik besloten daar een mooie en fijne zitplek te creëren. De veranda is niet alleen een hele lekkere schaduw plek … Ook als het regent kun je er heerlijk vertoeven. En genieten van de buitenlucht. En als het donkerder wordt kun je gewoon de verlichting aan doen. Zo kun je er LED-spots in doen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en aantallen. En voor de wat koudere zomeravonden of nazomeravonden kun je er ook heaters​(warmtebronnen) in doen voor een aangename temperatuur onder je veranda.

Bron afbeelding: Verasol

Een veranda kun je op verschillende manieren plaatsen

Zo kun je een veranda helemaal vrijstaand in je tuin bouwen. Ook kun je de veranda aan je schuur of huis bouwen. Dit kun je helemaal zelf of met producten van Verasol. Deze kun je op maat laten maken en dan zelf monteren of laten monteren door hen.

Wanneer wordt je veranda een tuinkamer?

Mijn veranda staat achterin mijn tuin samen met mijn schuurtje. Je kunt het ook aan je huis bouwen. Een terrasoverkapping. Dan stap je vanuit je huis zo in je veranda. Wanneer je deze veranda gaat uitbreiden met zijwanden en een voorwand, zodat de zijkanten dichtgemaakt worden. En eventueel zelfs helemaal dicht, dan wordt dit een tuinkamer genoemd.

Je kan de zijwanden en voorwanden sluiten met de volgende producten:

  • Dichte zijwand met aluminium delen;
  • Zijwand bestaande uit glazen schuifwanden;
  • Zijwand bestaande uit een kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en schuifdeuren.

Wat is dan het verschil tussen een tuinkamer en een serre?

Vaak worden deze twee termen door elkaar gebruikt. Alleen is er tussen een tuinkamer en een serre wel een heel groot verschil. Een serre is volledig geïsoleerd. Hierdoor is dit echt een verlenging van je huis. Je kunt de muren en deur eruit halen, zodat je huis ook echt groter wordt. Bij een tuinkamer is dit echter niet het geval. Deze wordt tegen je huis aan geplaatst en is niet geïsoleerd. Je moet er dus met een deur naar binnen. Je kunt er heerlijk zitten met een heater wat ze op een terras ook gebruiken. En hoe leuk is het om van je tuinkamer een beach house te maken. Je stapt vanuit je woonkamer zo een andere wereld binnen.

Zelf bouwen of laten maken?

Zelf ben ik voor het zelf bouwen gegaan. Er was iemand in mijn omgeving die mij hier bij zou helpen. Echter nog niet eens op de helft heeft deze beste man het laten afweten. En daar zat ik dan … Met veel hout en twee linkerhanden. Gelukkig word ik nu geholpen door de schoonvader van mijn vriendin. Maar al met al ben ik veel duurder uit dan dat ik van tevoren had berekend. Mijn tip is dan ook: ben je zelf geen klusser? Laat het dan doen en begin er zelf niet aan. Bij Verasol bijvoorbeeld kunnen ze je van A tot Z helpen.

Bron afbeelding: Verasol

Verasol biedt enkele services aan zoals:

  • Inmeten:​ Er komt een veranda specialist bij jou thuis om het product op te meten voordat we de order helemaal compleet maken.
  • Maatwerk:​ Ze kunnen de producten tot op de millimeter nauwkeurig op maat maken. Geen enkel project is te moeilijk.
  • Montage:​ Ze komen het product graag bij je monteren.

Lees ook de tuin trends van Gemma

Dit is ook leuk om te lezen:

il jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *