Vegan feta in olie, zo maak je het

Vegan feta in olie.

Vegan feta in olie: Fetablokjes in olie je weet wel, die in dat potje. Lekker voor op tafel bij een verjaardag of op de borrelplank. Ze zijn ook erg lekker door een salade. In de winkel zijn deze fetablokjes in olie niet vegan. Geen nood, je maakt ze heel simpel gewoon lekker zelf.

Vegan feta in olie maken

In de winkel is wel al gewone vegan feta te koop. Maar vegan feta in olie, die een hele andere smaak en structuur heeft (nog) niet.

Om deze feta in olie te maken is het belangrijk dat je alle vocht uit de tofu perst. Het liefst met een tofu pers. Heb je deze niet? Geen nood. pak dan een bord e druk het vocht eruit. Dep met een schone theedoek de tofu. Wel of geen tofu-pers? Wat zijn de voordelen?

Dan kun je kruiden aan de tofu toevoegen en even laten intrekken. Dan in blokjes olie erbij en minimaal twee uur laten trekken.

Borrelplank

Deze fetablokjes zijn heerlijk voor op de borrelplank. Je doet een aantal in een schaaltje eventueel een schaaltje met mosterd erbij waar je ze een beetje in kunt dippen. Maar zonder mosterd zijn ze ook erg lekker.

Op een verjaardag

Op een verjaardag kun je zo ook in een schaaltje op tafel zetten. Wat ook erg lekker is is met olijven. Dan doe je een olijf en een blokje van deze feta op een prikkertje. Of met tomaat en basilicum op een prikkertje een heerlijke combinatie.

Vegan feta in olie in een Griekse salade

Ze horen al helemaal thuis in een heerlijke vegan Griekse salade.

  • 1 komkommer ( ik haal de zaadlijsten eruit)
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • handje salade (rucola of gemengde groene salade)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • Naar smaak de vegan feta uit olie
  • Snufje zeewierzout (ik heb van zeewaar) of kruiden naar keuze
Vegan feta in olie.
Afdrukken

Vegan feta in olie

Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 6 minuten
2 uur
Totale tijd 2 uur 6 minuten
Porties 6 porties

Ingrediënten

  • 1 blok tofu
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel zeewierzout (zeekraalZilt)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels gedroogde rozemarijn
  • 120 ml olijfolie (of andere olie naar keuze)

Instructies

  • Laat de tofu uitlekken, druk het dan het vochteruit en snijd in blokjes en doe deze in de weckpot
  • Pers de knoflook en doe ook in de weckpot
  • Doe alle kruiden ook bij de pot in en schud alles even door elkaar.
  • Voeg nu ook de olie toe even goed schudden en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Dit is ook leuk om te lezen: