Home Blog Tofu met sinaasappelsaus

Tofu met sinaasappelsaus

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan recept - veganistisch eten

Een lekkere krokante tofu geserveerd met rijst geparfumeerd met knoflook en sperziebonen. Dit alles gekroond met een heerlijke sinaasappelsaus geserveerd met bosuien en kumquats. Dit is een kleine fruitsoort die heel veel vitamine C bevat en zit boordevol vezels. Kumquats eet je altijd met de schil. Lekker en fris!​

Vegan Today

Dit is een super lekker recept van Vegan to-day de enige echte vegan maaltijdbox. Je kunt de box voor 1 – 2 personen of voor 3 – 4 personen. Je kunt een abonnement nemen, maar ook kiezen om regelmatig los te bestellen. Kijk zeker even op de website welke lekkere box ze deze week hebben.

Tofu met sinaasappelsaus … Wat heb je nodig voor 2 personen?

Tofu met sinaasappelsaus
  • 200 g rijst
  • 2 knoflook tenen
  • 240 g tofu
  • 4 el maizena
  • 1 tl gemberpoeder
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 tl rijst azijn
  • 2 el sojasaus
  • 4 el water
  • 1 tl stroop of suiker
  • 150 g sperziebonen
  • 2 bosui
  • 2 kumquat

Tofu met sinaasappelsaus … hoe maak je het?

Stap 1: Verwarm de oven op 250 graden.

Stap 2: Schil en snijd de knoflook in plakjes en bak samen met de rijst in een hoge pan met een lepel olie. Roer goed. Voeg dubbel water aan de rijst toe en laat het koken op laag vuur en de deksel een stukje vrijlaten. 

Stap 3: Doe 2 el olie in een kom, een snufje zout, en 2 el maizena en roer tot het een saus is geworden. Leg een bakpapier op de ovenplaat en smeer dit in met een beetje olie. Snijd de tofu in grote/medium blokken, leg ze in de kom en meng goed met de saus. Leg ze op het ingevette bakpapier. Verlaag de oven naar 200 graden en zet de tofu in de oven tot het een beetje bruin en krokant is geworden (ong. 7 minuten). 

Stap 4: Snijd de puntjes van de sperziebonen af en breng aan de kook in een pan met water en zout. Kook tot ze gaar zijn (ong. 5 minuten).  

Stap 5: Maak de saus: in een kleine sauspan roer (zonder het vuur aan te zetten) 2 el olie, de gemberpoeder, de sinaasappelsap, de rijstazijn, sojasaus, 2 el maizena en het water. Roer goed en zet daarna op laag vuur zonder te stoppen met roeren voor 2 minuten of tot de saus is verdikt. 

Stap 6: Snijd de kumwats (met schil) in plakjes en de bosui in diagonale ringen. Serveer deze boven de maaltijd om er een mooi en smaakvolle presentatie van te maken.

kumquats

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon: Energie: kcal 638, Eiwit 17, Koolhydraten 558, Suiker 9, Vet 12, Verzadigd vet 2,  Natrium 160

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

groentecurry met aubergine en paprika | Vega Lifestyle Magazine oktober 9, 2020 - 8:59 am

[…] Tofu met sinaasappelsaus […]

Reply

Laat een berichtje achter