Verkleurde nagels … Wat zijn de oorzaken?

verkleurde nagles hoe kan dat

Gezonde nagels hebben een roze kleur. De nagel zelf bevat geen bloedvaten of zenuwen, maar is opgebouwd uit dode cellen. Onder de nagels bevinden zich wel zenuwen en bloedvaten. Deze bloedvaten zorgen voor de gezonde roze kleur. De nagels kunnen door verschillende oorzaken verkleuren. Een aantal oorzaken van verkleurde nagels: ziekte, psoriasis, eczeem, schimmelinfecties, roken of doordat er geen basecoat gebruikt is onder de gekleurde nagellak.

Meest voorkomende oorzaak

Een van de meest voorkomende oorzaken van verkleurde nagels is gekleurde nagellak. Deze verkleuring ontstaat doordat de kleurstoffen van de nagellak in de nagelplaat trekken en een gelige kleur achterlaten. Dit kun je simpel oplossen door een basecoat te gebruiken. Eerst moet de basecoat worden aangebracht voordat de gekleurde lak wordt opgebracht.

Basecoat en geen blanke lak om verkleurde nagels te voorkomen!

Toen ik nog veel als nagelspecialiste werkte in diverse winkels. Kreeg ik veel vragen over verkleurde nagels. Vaak vertelden de vrouwen mij dan dat ze echter wel een basisslak gebruikten. Bij door vragen bleek het meestal te gaan om een blanke basis lak. Helaas helpt een blanke lak niet tegen de verkleuring van de nagels. Daarnaast heeft een basecoat nog meer voordelen. Een basecoat vult ook de ribbeltjes tussen de nagels op en zo krijg je mooie egale nagels. Daardoor kan de gekleurde nagellak dus veel mooier en strakker worden aangebracht.

Wat kun je doen om de verkleuring weg te krijgen?

Een nagelbadje met citroensap. Dit heeft een blekende werking. Vijf tot tien minuten laten inwerken.
Een nagelbadje met een gebitsreinigertablet. Dit even op laten lossen in het badje. Vijf tot tien minuten laten inwerken.
Vaak is alleen de bovenste laag van de nagelplaat verkleurd. Met de polish- of glansvijl kan de bovenste laag eraf gevijld worden.

Nagelbadjes

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een nagelbadje. Er zijn bij de drogist verschillende nagelbadjes te koop. Deze badjes zijn speciaal gemaakt om de vingertoppen ontspannen in het badje te laten liggen zodat het geen probleem is om dit vijf tot tien minuten vol te houden.

Glansvijl

Glansvijl Ook de glansvijl is een goede optie. Het beste kun je alle stappen van het vijlen doorlopen. Met de eerste stap vijl je een laagje van de nagelplaat (peeling voor de nagelplaat). Dit mag dan ook maar één keer per maand gebeuren. Anders wordt de nagelplaat te dun wat erg pijnlijk is terwijl het jaren duurt voordat dit weer is hersteld. Met de andere stappen zal er een mooie natuurlijke glans op de nagel ontstaan. Dit komt doordat de natuurlijke olie die in nagels zit naar boven wordt gehaald. Deze stappen mogen wel vaker herhaald worden.

Uiteindelijk zal de verkleuring vanzelf uit de nagelplaat groeien.

De overige oorzaken van verkleurde nagels:

  • Bij roken: het liefst stoppen. Hier een is nagelbadje het beste advies, omdat niet alleen de nagel, maar vaak ook de vingertop geel verkleurd is.
  • Bij psoriasis en eczeem is het het beste om de huisarts te raadplegen.
  • Bij een schimmelinfectie kun je een tea tree-olie gebruiken. Dit twee keer daags op en rond de schimmelplek aanbrengen. Het duurt zeker zes maanden voor dit over is. Ook als de schimmel niet meer zichtbaar is nog twee a drie maanden met de behandeling doorgaan.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *